Starship Troopers: Inwazja

Starship Troopers: Invasion
2012
6,3 3,3 tys. ocen
6,3 10 1 3264
Starship Troopers: Inwazja
powrót do forum filmu Starship Troopers: Inwazja

Pomimo że jest to animacja jest naprawdę zbliżona klimatem do jedynki, a także Dead
space czy Aliens. Na pewno bije na łeb i szyję żałosne niskobudżetowe kontynuacje t.j. cz. 2
i 3. Byłoby 9/10, gdyby nie fakt że film jest utrzymany w tonacji całkiem na serio - zabrakło
tego co było największym atutem Starship Troopers - elementów satyry systemu
totalitarnego, przejaskrawionej propagandy, kiczowatości, przerywników w postaci reklam i
politycznej agitacji - elementy te stanowiły o tym że film Verhoevena był niepowtarzalny...Ale i
tak mocne 8/10

RogerVerbalKint

Jeżeli chodzi o animacje - to jak najbardziej mi się podobało. Realistyczne, szczegółowe i dynamiczne, szkoda tylko że wiele scen było nakręconych bez potencjału - czy eksplozja fortu na początku - widoczna z daleka, czy eksplozja samego statku na Ziemi - celowo ucięty moment samego wybuchu. "Gra aktorska" była ok (cudzysłów celowy), natomiast dialogi jak dla mnie strasznie drętwe. Irytowało mnie też to, że Ziemi broniła AŻ jedna stacja kosmiczna (i 3 statki, które i tak łatwo dały się skasować). I że taki statek może się tak łatwo rozwalić na planecie. Bez obrazy, ale marnie się broni ta Federacja :| Dla mnie takie 6/10 - miło się oglądało, z chęcią obejrzę kolejne filmy z tego uniwersum.

RogerVerbalKint

A bym zapomniał. Za te cycki w filmie zmieniam zdanie - mocne 7 :)

RogerVerbalKint

Przynajmniej w animacji desant bardziej przypomina książkowy. Oba filmy w miarę OK, ale zdecydowanie polecam książkę.

ocenił(a) film na 8
RogerVerbalKint

Też tyle dałem, fajne było zwłaszcza to, że piechota zmechanizowana naprawdę była piechotą zmechanizowaną.

RogerVerbalKint

Ludzi czy was bozia opuściła. To nie jest kontynuacja tylko zupełnie inne podejście do franczyzny Starship Troopers. Bohaterowie są ci sami bo to nadal jest adaptacja książki.