PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34562}

Statek widmo

Ghost Ship
2002
6,1 45 tys. ocen
6,1 10 1 45293
4,1 9 krytyków
Statek widmo
powrót do forum filmu Statek widmo

Dzisiaj Tvn;]

ocenił(a) film na 10

o jej jak fajnie że dzisiaj w Tvn;] !! Kiedyś jak po raz pierwszy oglądałm ten film to tak przypadkowo było;] I wogole strasznie mnie wciagnął .. Ta muza klimacik ochhh;] I to z tą lina to było mocnee;P Ja miałam wtedy z 12 lat i już w sumie prawie 12 była w nocy i wogóle odechciało mi sie spać;) Potem było troche przynudzeń ale końcowka była świetna;) Bylo pare momentów strasznych jak dla mnie jako 12 dziecka;P Teraz mam duzo więcej latek i dalej sie nie moge doczekać tego filmu;) Polecam;) 10 poleciała;P Pozdrawiam;);**

ocenił(a) film na 4
CrazyGirl01

dzizas.... no film taki na 4?/10 ale 10 dac to juz wielka przesada ... niby o tym sie nie dyskutuje ale ogolem film ktory zasluguje na 10 to juz musi siegac wyzyn, a ten film nawet przestraszyc nie potrafil, no chyba ze sie ogladalo naprawde nie wiele filmow... to moglo sie spodobac

ocenił(a) film na 8
CrazyGirl01

No film jest naprawde super! prawdziwy horror! malo przemocy, drastyczne sceny zrobione do minimum! Prawdziwy kilmat grozy przez caly film:)

CrazyGirl01

10/10? chyba widziałaś mało horrorów. Lubię statek widmo, oglądałam parę razy, jednak 6-7/10 to jest max imo. Kilka lat temu gdy widziałam pierwszy raz i też byłam kilka lat młodsza może faktycznie uznałabym za arcydzieło ale dzisiaj? ekhm...;)

ocenił(a) film na 8
Moniczkaa

haha ja widzialem malo horrorow... to Ci sie udalo ;)dla jednych horror to jest jak wpada chlop z pila i tnie na pol cycata laske... flaki bryzgaja, a kamerzysta co chwile sciera reka krew z obiektywu... z taka definicyja mozna powiedzec ze Rambo IV to horror... Moja definicja horroru jest troche inna. Horror to film ktory straszy klimatem a nie obrzydza drastycznymi scenami. Musi miec fabule. Tak sie sklada ze statek widmo ma wszystko co trzeba. Wg mnie jest to jedna z najlepszych produkcji tego typu

ocenił(a) film na 10
Abraxus

noo i w sumie się zgadzamy;) taki fil jak Rambo czy taka jakaś Masakra Piłą Mechaniczną to jest poprostu obrzydliwe a nie straszne;| A to jest różnica;]! Poza tym fajne są horrory psychologiczne gdzie trzeba myśleć ot co a nie ogląda sie jakieś najgorsze rzeźnie!;| Pozdro all:)

Abraxus

to było do autorki tematu jakbyś nie zauważył..

ocenił(a) film na 10
CrazyGirl01

wiecie co horror to taki typowy to nie był to ja wiem;] Ale ta muzyka klimat robi swoje;P Oczywiscie oglądałam mnóstwo horrorów lepszych ale to tak z sentymentu dałam 10 ;)

CrazyGirl01

dla mnie najlepsza była scena z liną.. [heh zaczęłam się wtedy śmiać]
A tak to całkiem fajny film..

ocenił(a) film na 10
Dulce_

Scena z liną jest bardzo oryginalna i pomysłowa naprawde trzeba to powiedzieć;)

CrazyGirl01

mi film baaaaardzo sie podobal :) ale mam jedno pytanie jak to sie stalo ze w scenie z liną jednego goscia przecielo na wysokosci glowy innych na wysokosci pasasa, a tej dziewczynki nie dosięgła ? Ogólnie film gorąco polecam, fajny klimat

ocenił(a) film na 10
merry_5

właśnie to jest ciekawe;P Hmm przecież jak pusciło tą linke to wszystkich powinno przeciąc na tej samej wysokości ale ok nie wnikam;P xD

merry_5

Bo dziewczynka była jeszcze mała i niska, kapitan się schylał do niej w trakcie tańca, zresztą ludzie są różnego wzrostu. Myśleć trochę ludzie, jak raanyy !!

MoonWalker

Ale wszyscy byli przecięci koło pasa a kapitan na głowie... to jest akurat jakieś niedopatrzenie reżysera, przeciez ona nie miała pół metra wzrostu.