PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34562}

Statek widmo

Ghost Ship
2002
6,1 45 tys. ocen
6,1 10 1 45293
4,1 9 krytyków
Statek widmo
powrót do forum filmu Statek widmo

hmm 8/10

ocenił(a) film na 8

Całkiem dobry ale...za bardzo podobny do "Virusa" i wiele scen jest niepotrzebnych. Ogólnie fajne efekty i klimacik ujdzie. Ogółem, zrypali, troszkę poprawek w scenariuszu i byłoby nieźle...

ReMi_3

remi ty amatorze kiczu i ścierwa
wylewanie pomyj na taki shit traktuje jako swój obowiązek
za to ty chwalisz coś co nawet nie jest filmem
tu już nawet nie chodzi o różne gusta
żeby lubić takie tanie amerykańskie chorrory trzeba nie znać niczego innego i mieć naprawde małe wymagania

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
ReMi_3

HAHAHAHA CIECIU, NAPISAŁEŚ "CHORRORY" HAHAHAH NAWET NIE WIESZ JAK SIĘ TO POPRAWNIE PISZE A CHCESZ POLEMIZOWAĆ NA TEMAT HORRORÓW!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHA
FilmWeb nie wpuszczajcie dzieci proszę...

larsvontrier

acha statek widmo nie był horrorem ani nawt chorrorem lecz komedią
dość nietypowom przyznam

ocenił(a) film na 8
larsvontrier

Nie kuś mnie zrobić listy bo cofniesz to zdanie. Pewnie połowa z nich to Twoje ulubione, więc...nie kuś mnie bo mi się nie chce. A i wiesz co, teraz to zrobiłeś z siebie debila z tym wytłumaczenie słowa "chorror". Debilizm do potęgi, jak się wstydzisz, że jesteś głąbem to przyznaj się do tego a nie wymyslasz wymówkę tak głupią, że jesteś głupszy niż myslałem..."
"acha statek widmo nie był horrorem ani nawt chorrorem lecz komedią dość nietypowom przyznam" - hahaha

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
larsvontrier

Jako nauczyciel jestem mistrzem w zwalczaniu debilstwa - cioto.

ocenił(a) film na 6
ReMi_3

Hmmmmm, już od jakiegoś czasu obserwuje tą, jakże ambitną wymianę zdań. Jakie wnioski ? Jak na nauczyciela, dosyć mocny język, no ale dobrze. Niech tak będzie :] Jednak popieram remiego, chciał wyrazić tylko swoją opinie, a tutaj za przeproszeniem, wyjątkowo chamski frustrat szuka zaczepki. Naprawdę kultura języka upada, a ortografia wyginęła już chyba wieki temu (w każdym razie z pewnością u tego osobnika od "chorrorów".

ocenił(a) film na 8
Larry

Widzisz tak to już jest - Statek Widmo wypożyczyłem nie kupiłem (kupuję tylko 10/10). Ten koleś mnie widocznie nie lubi, ja to samo czuję do niego więc - TO DO CIEBIE - nie wchodźmy sobię w drogę.
Film nie jest super (ewentualna czwórka, za kilka świeżych pomysłów), ale o wiele lepszy od np: Trzynaście duchów. O wiele lepszy jest np: Egzorcysta początek - o którym wyraziłem opinię na forum tego filmu... Tylko, że zaraz ten oflon wejdzie tam i zacznie pluć mi w twarz. Zresztą, pewnie tylko to potrafi...

ReMi_3

panie remi, panie larry przecież ja również wyraziłem swoją opinię
prosze zobaczyć kto zaczoł od wyzwisk, ja czy remi?

ocenił(a) film na 8
larsvontrier

To były Twoje pierwsze słowa:
"remi ty amatorze kiczu i ścierwa"
To niby co to jest?
Dla mnie to obraza i prowokacja...
Dobra, spróbujmy inaczej, oto moje najlepsze filmy i horrory:
Cztery części Obcego,
Dwie części Predatora,
Obcy kontra Predator,
Trzy części Terminatora,
Trzy części Matrixa,
Trzy części Władcy Pierścieni,
Sześć części Gwiezdnych Wojen,
Najlepszy horrory: Egzorcysta, Noc Żywych Trupów,
Najlepsze komedie: Dzień Świstaka, Mężowie i Żona,
Oj tego jest za dużo, 150 filmów oryginalnych w mojeje kolekcji, sorki ale nie chce mi się, mam też dużo akcji, s-f, wojenne, wszystkie filmy Jamesa Camerona I Michaela Baya, dramaty, thillery - ogólnie jestem wszechstronnym kinomanem. Ostatnio pokochałem Ostatniego Samuraja.
Teraz Ty: jak Cię zainteresuje ta dyskusja - zmuszę się i wymienie wszystko...

ReMi_3

:/ obcy kontra predator...rzeczywiscie...masz bardzo wyrafinowany gust...wiem, o gustach sie nie dysktutuje, ale nie moge scierpiec 8/10 dla statku widmo...

ocenił(a) film na 8
Enid

Jejku, czy jesteś niewidomy - za przeproszeniem? Skoro lubię Obcego i Predatora - TO LOGICZNE ŻE AVP TEŻ, I MAM GDZIEŚ CO O NIM MYŚLICIE. DOBRY FILM(BA DLA MNIE AVP JEST SUPER!

ReMi_3

niewidomy? ojej...płci nie rozróżniasz? ech...chodzi tylko o to, że takie filmy jak "Statek Widmo" czy AVP są naprawdę beznadziejne...nie tylko technicznie...fabuła nie trzyma sie tu kupy...sama lubię "Obcego" ale to nie znaczy, ze zaraz musze lubic taki syf jakim jest AVP...przecież tam predator zaprzyjaźnia się z człowiekiem..to był tak głupi pomysł, że szkoda gadać..myślałam, że na końcu zaczną się całować...

ocenił(a) film na 8
Enid

To wymień kilkanaście swoich ulubionych.Myślisz, że jak Tobie się nie podoba to nikomu tak? AVP JEST ŚWIETNY i guzik mnie obchodzi co kto powie. Nie masz powodu, żeby obrażać mój gust. Lubisz Obcego to nie dziwię się, tylko lubisz. Ja jestem fanem - to chyba różnica niż lubić co. Lubię też Daredevila - ale nigdy nie zobaczę Elektry bo na pewno jest bezsensu...

ReMi_3

wcale tak nie myślę..ale jest różnica, pomiędzy lubieniem czegoś, a docenianiem wartości filmu..."Statek Widmo", "AVP", "Daredevil", są jedynie pustą rozrywką..nie obrażam twojego gustu, tylko oceniam te filmy, które według mnie sa po prostu żałosne..."Obcy" mi się podobał, dobre efekty, trzymał w napięciu, a nie jak to reszta amerykanskich horrorów oferował krótkie chwile skoków adrenaliny..nie rozumiem...jak FAN takiego filmu, moze lubić coś takiego jak AVP? Ridley Scott i Ficher odwalili kawał dobrej roboty...to dobrzy reżyserzy..wiedzieli, czego oczekują widzowie, ale Anderson...wszystkie filmy kręci w ten sam sposób..a za to co zrobił z AVP powinni..a zresztą..

ocenił(a) film na 8
Enid

Film jest świetny i tyle - każdy patrzy tylko na dziwaczną aczkolwiek dla fana normalną końcówkę. Paul Anderson rules!

ReMi_3

LOL nie moge JAKO FAN Obcego bede musial wkroczyc do tej infantylnej dyskusji! Ludzie AVP to kicz! to papka dla malolatow! jak fan ktory posiada czesci obcego(DVD) moze tutaj wypowiadac sie pochlebnie na temat tego gniotu!??! To co ze ktos ma filmy na DVD w kolekcji jak nie potrafi rozroznic naprawde dobrego filmu od totalnej kaszany! Statej Widmo no przepraszam ale ten film nawety nie zasliguje na note 4/10 to przeciez typowy komercynie nastawiony horror ktory jedna scena chce zawojowac rynek! To juz wybaczcie ale Droga bez powrotu czy najnowzsza Teksanska Masakra mogly sie bardziej pdoobac od tego shitu

Co do Andersona to wsrod beznadziei jak stworzyl jest jeden dobry film w jego calej karierze Mianowicie mowie tu o EVENT HORIZON(Ukryty Wymiar) brutalny ciekawy horror s-f .

Thedues

..hah, powiedziałeś remi, że w swojej kolekcji masz tylko 10/10...łał...to AVP tyle dostał...mmm...super..
a ogólnie to zgadzam się z przedmówcą...AVP to kicz...statek widmo też...mów co chcesz...

ocenił(a) film na 8
Thedues

Wszystkie trzy posiadam w kolekcji:
Texańska...ocena 10/10 - według mnie jeden z najlepszych filmów 2004 roku i jedyny remake lepszy od pierwowzoru.
Ukryty...ocena 10/10 - tym filmem podniecam się od dawna - zawsze wywołuje u mnie ciarki - jest przerażający!
Droga bez powrotu - kupiłem tydzień temu (bo wiele osób mówiło mi, że jest niezły)- ocena 9/10 - zobaczcie co wydarzy się kiedy końcowe litery się skończą - TO NIE KONIEC FILMU!
Nie wiem co chcecie od AVP - owszem, komercyjna papka - ale zajebista!

ReMi_3

Nie obraz Sie Remi.... ale powiedz mi prosze ile Ty masz lat:)???? z Twojego rozumowania wychodzi ze podniecasz sie kazdym istniejacym horrorem ktory wyszedl na ekrany naszych kin. Wybacza ale Texas Chainsaw Massacre to niestety kiepski remake filmu Hoppera z 1974r a ty oceniasz ten film w najwyzszej skali??! GDZIE TU LOGIKA???!! dalej idac piszesz o Drodze bez powrotu ktora jest wlasciwie podobnym filmem jesli chodzi o tresc do Masakry z tym wyjatkiem iż mamy w napisach filmowych nazwisko STANA WINSTONA:)(Mysle ze jako fan Cammerona slyszales o nim) ej i czy Ty ludzi uwazasz za debili ze nie widzieli koncowki filmu:)??(mowie o filmie Wrong Turn)

Sluchaj cos mi sie wydaje ze jestes jeszcze malym dzieciakiem podobnym do mnie z 10 lat temu. Ja tez uwielbialem horrory nie patrzac na fabule styl wykonania! liczyl sie tylko fajny tytul i dwie godziny czerstwej akcji. Jednak po latach czlowiek wyrabia sobie pewien obiektywizm ktorego Tobie najwyrazniej brakuje:)
Wiesz co nie obrazaj mnie albo wiekszosci fanow Xenomorpha czy Predzia bo niestety nie wiesz widocznie nic o tych produkcjach z wyjatkiem przegladniecia jej na ekranie twojego monitora. Jezeli jestes fanem tych filmow od razu zauwazylbys masę powodow dla, ktorych wiekszosc fanow poderznelaby gardlo rezyserowi za to co zrobil z filmem. Jezeli tego nie widzisz to wybacz ale musisz byc slepy gloryfikujac cos takiego jak AvP.

Thedues

Ja "Obcego" za bardzo nie lubię, ale uwielbiam "Predatora" i AVP mi się nie podobał, "Daredevil", cóz, Affleck do bani, film średni, ale Farrell i Garner moim zdaniem w porządku. "Statek widmo" mnie nudził, nie wiem czemu Byrne i Urban w tym filmie zagrali. Ale moglibyście uszanować cudze zdanie, gościu nie pisze, że ogląda "Gorzką zemstę", a to, że lubi filmy, które nie podobają się mnie lub Wam nie znaczy, że w ogóle nie ma gustu. Ja np. lubię nowego "Punishera", nie wiem dlaczego, po prostu mi się spodobał. Czy przez to od razu się nie znam?

ReMi_3

widze że dyskusja stała się bardziej cywilizowana
jednak pozwul remi że ci uświadomie kto zaczoł od wyzwisk
nie tu lecz na tematach avp gdzie 5 sierpnia (cóż za ścisłość!) urzyłeś słowa ,,głąb''
na tematach statku widmo ja zbeształem twój gust a ty mnie wyzwałeś od pedałów
ale olejmy to
może to moja wina, że nie mogę powstrzymać się od pogardy dla takich filmów jak avp czy statek, a co za tym idzie również od pogardy dla ludzi którzy je oglądają
dlaczego?
bo wydaje mi się że nie poszukują (na festiwalach filmowych?), że nie szperają w wyporzyczalniach lub internecie, szukając INNYCH filmów, zrobionych chociaż przed 1990 rokiem, które kompletnie ignorują i uwarzają za nie dające się oglądać starocie
zawęrzając się do filmów, które straszą ja osobiście szczegulnie cenię: ,,gabinet doktora caligali' ; ,, nosferatu:symfonia grozy''; ,,nosferatu- wampir''(wernera herzoga ); ,,lśnienie''(kurbica); ,, miasto zaginonych dzieci'' ; ,, głowa do wycierania''i większa część twórczości lyncha ; trylogia europejska von triera; ,,salo 120 dni sodomi'' (to naprawde było straszne); ,,inni'' ; ,,omen I i II'' ; ,,obcy 1,2,3'' ; ,, szczęki'' ; ,,pi'' ; pewna część dorobku bergmana, która była kinem nie tyle niepokojącym co przerażającym; ,,psychoza''hitchcock'a i większa część jego twórczości; ,,nagi lancz'' ; ,, pojedynek na szosie''
więcej grzechów nie pamiętam

a tak wogóle cenię takich mistrzów jak bergman, wong kar -way,herzog, nanni moretti, kieślowski, pasolini, darek jarman i lars von trier rzecz jasna.
oczywiście nie bez znaczenia są dla mnie kurosawa, fellini, hitchcock.

przepraszam wrażliwych jeśli przypadkiem przekręciłem nazwiskio ich ulubionego twurcy

ocenił(a) film na 8
larsvontrier

Żal mi Was wszystkich, a w szczególności tego dysortografika...
Bez odbioru...

ReMi_3

dlaczego żałujesz nauczycielu?
czyżbyś zgasł mój drogi?

ocenił(a) film na 8
larsvontrier

Jestem zmęczony pisaniem w kółko tego samego. Nie chciałem dyskusji - tylko wyraziłem swoją opinię - a tu naraz tyle odpowiedzi...
Uff, długo się zastanowię zanim coś napiszę, zostawię to dla sibie. Statek Widmo jest filmem średnim, ale mi się podobał i to jest moje przestępstwo? AVP jest ganialnym filmem 10/10. To moje zdanie. Beznadziejne czy dobre - CO MNIE TO OBCHODZI. I najważniejsze - Wam się nie podoba - to po co się tu kręcicie - idzcie podyskutować o filmach które Wy lubice a inni nie - idzcie tam prawić swoje mądrości. Zobaczymy czy będziecie tacy mądrzy - AVP nie trafia do wszystkich i wiem to od dawna. Mi się bardzo podoba i często go oglądam. Dziwne jest to, że im więcej jest obrzucany błotem tym bardziej JESZCZE mi się podoba. Hmm... Jednak moim ulubionym filmem jest Ostatni Samuraj - i tu kto się go czepia jest pozbawiony uczuć, wraźliwości i jest dla mnie pustym człowiekiem...

ReMi_3

widze ze chyba nie rozumiesz istoty forum... Czy uwazasz ze jak mi sie film nie spodobal to nie powinienem sie wypowiadac:)??? chyba zartujesz...??? mysle ze ja zakoncze z Toba niestety rozmowe bo staje sie ona dziecinna a Ty nie rob z siebie nie wiadomo jakiej ofiary.
Trudno mamy doczynienia z osoba ktora podaje tylko jednowyrazowe slowa typu(podoba, zajebisty) nie argumentujac tego wcale a potem ma pretensje ze wypisujac takie glupoty ludzie zaczynaja ja atakowac. Pozdrawiam FANA chyba jednego z nielicznych AvP(inni fani to przewaznie kilkuletnie dzieci)

P.S W istocie Last Samurai zachwyca swym pieknem wykonania. Niestety co do fabuly to jest ona mocna naciagana...Nie bede sie tutaj rozpysywal dlaczego mozesz wejsc i przeczytac na forum tego filmu gdzie z pewnoscia mnostwo ludzi podalo bledy scenariuszowe. Dodadtkowym efektem ktory pietnuje i podnosi wartosci filmu jest muzyka Hansa Zimmera. Mi sie on podobal ale byly lepsze i ciekawsze filmy
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Thedues

Nie robię z siebie ofiary. Możesz oczywiście skoro film Ci się nie podobał wypowiadać się na forum. Po to jest. Ale nie przekonuj kogoś na siłę, kogoś kto uważa film za dobry. Nie podobał Ci się - napisałeś to - więc co tu jeszcze robisz? Dobieru jak przekonasz wszystkich to odejdziesz dumny tak? Dupek z Ciebie i tyle. AVP tylko dla dzieciaków? Porypało Cię. Znam wiele osób po dwudziestce nawet trzydziestce co ten film BARDZO przypadł do gustu. Tylko takim palantom się nie podoba, co nastawili się niewiadomo na co. Pewnie na drugi ALIENS. To nie te czasy chłopie. Dobrze, że AVP jest - dobre i to. Nie podoba się - włącz sobie Polsat. Ostatni Samuraj ma błędy w scenariuszu? Pewnie - teraz to cwaniacy nawet w arcydziele znajdują błędy - a sami kilkustronnicowego wypracowania by nie napisali. Żal mi ich. Wielcy mądrale - w szkole pewnie też...Dzieciaki...

ocenił(a) film na 7
larsvontrier

AŁAAAAA ale błędów ortograficznych... Nie wspominając o interpuncji... AJJJ jak to rani moje oczy!!! Dziecko zacznij edukację od podstawówki raz jeszcze, albo polecam pozycję "słownik ortograficzny dla klas I-V". znajdziesz go w każdej księgarni...