PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477990}
6,9 70 tys. ocen
6,9 10 1 70076
5,0 14 krytyków
Step Up 3D
powrót do forum filmu Step Up 3D

W dobrą stronę

ocenił(a) film na 4

Step Up zmierza w dobrą stronę. Z każdą częścią tańczy więcej osób i w coraz bardziej efektowny sposób. 3 przechodzi samą siebie pod względem tańca. Jest go pełno ( w końcu film taneczny, w którym denna fabuła schodzi na drugi plan) i do tego robi nieziemskie wrażenie. Wcale nie oglądałem filmu w 3-D a podczas scen tanecznych z wrażenia przechodziły mi ciarki po rękach :) i nie odważę się zapomnieć o doskonałej muzyce, która od drugiej części jest jak najbardziej w moim guście :) ogólnie poza przewidywalną i identyczną jak w poprzednich częściach fabułą, słabą grą aktorską (z wyjątkiem Moose'a, który jak na wiek i w ogóle predyspozycje gra na prawdę fajnie, no i Ci którzy zrobili na mnie na prawdę duże wrażenie - bliźniacy z Argentyny czy skąd tam :D) film bardzo fajny, na który nie żałuje się wydanych nastu złotych :)

użytkownik usunięty
dagmaraa12345

Ta. Dla niektorych moze to byc arcydzielo,jednak dla mnie nie jest. ;) moim zdaniem to filmik zrobiony dla kasy.
Jednak ja nie mowie na forum tego filmu: nie znacie sie na filmach,to kicz itp.
jezeli jakis film mi sie nie spodoba,mowie RAZ ze nie przypadl mi do gustu,a nie sie powtarzam jak co niektorzy ;/..

Ach i moze jeszcze xDeee?

Dla mnie to żadne arcydzieło, tylko rewelacyjny film, a i tak mu nie daję dziesiątki, jak ty Step up'owi- typowo komercyjnej bajce. Piraci może i też bylli robieni dla kasy, ale który film nie był?? Poza tym, w tym filmie występuje coś takiego jak fabuła i aktorstwo, do tego- świetny montaż, muzyka, dźwięk, efekty specjalne, scenografia i kostiumy. W Step 'up nie ma żadnej z tych rzeczy- tylko taniec.

użytkownik usunięty
dagmaraa12345

No i znowu sie powtarzasz. Czy ty nie widzisz,ze NUDZISZ?

Bo to jest film dla ludzi,ktorzy kochaja taniec,ktorych to kreci. Jak nie lubisz takich filmow,tylko bardziej filmy przygodowe to nastepnym razem nie wydawaj niepotrzebnie forsy,tylko idz na inny film.
Widzisz jakis problem? Bo ja nie.

Wybacz skarbie, ale to ty mi zadałaś drugi raz to samo pytanie, więc moja odpowiedź się nie zmieniła. Tylko teraz ją troszke rozwinęłam, żebym juz się nie musiała powtarzać. Nigdy nie powiedziałam ,że nie lubie filmów tanecznych. Ja lubie każdy rodzaj filmów, pod warunkiem, że sa dobre.
Na szczęście nie wydałam niepotrzebnie pieniędzy i obejrzałam ten film w domu. Do kina wolałam iść na Incepcję i nie żałowałam swojej decyzji.

użytkownik usunięty
dagmaraa12345

Ach,fanka Incepcji. Prosze Cie,nie kalaj Leonardo DiCaprio. ;)

Obejrzalas w domu? hm,interesujace.

Żadna fanka, poprostu doceniam film. Widze za to, że ty jesteś wielka fanką Di Caprio- to jeden z towich lepszych wyborów. Jest teraz w szczytowej formie aktorskiej, to trzeba przyznać.
I po co znowu takie bezsensowne twierdzenia, jak "nie kalaj Leonardo DiCaprio". Jedyną osobą, która może go ośmieszyć jesteś ty jeśli, będziesz go bronić przed antyfanami jak bronisz Step up.

dagmaraa12345

Poza tym, w tym filmie występuje coś takiego jak fabuła i aktorstwo, do tego- świetny montaż, muzyka, dźwięk, efekty specjalne, scenografia i kostiumy. W Step 'up nie ma żadnej z tych rzeczy- tylko taniec." tak a to ciekawe, bo ja tam naliczyłem mnóstwo efektów 3D, no i oczywiscie dobra muza. no ale jak się na małym ekranie ogląda to trudno wyłapać

michalzawiski

Efekty 3D to nie sa efekty specjalne, a muzyka- typowa komercja, którą non stop puszczają w telewizji i radiu, jedna od drugiej mało czym się różni- nic specjalnego, ani orginalnego. Na pewno nie zasługują na wyróżnienie, w przeciwieństwie do "Skrzyni..."

dagmaraa12345

jako informatyk mogę Ci z całą pewnością stwierdzić, ze efekty 3D to są efekty specjalne ( w przypadku filmu oczywiscie). takie filmy kręci się albo specjalną kamerą, z tego co wiem 3D można też komputerowo dodać, nie znasz się to sie nie wypowiadaj. Co do muzyki, powiedz mi w której jest dużo hip hopu?

michalzawiski

Tak ,ale 3D nie jest brane pod uwagę w ocenianiu efektów specjalnych i jestem pewna, że Step up nie zostanie nigdy wyróżnione pod żadnym względem. Oszukać przeznaczenie też było w 3D, ale to nie oznacza, że ma jakieś świetne efekty specjalne.

dagmaraa12345

"Tak ,ale 3D nie jest brane pod uwagę w ocenianiu efektów specjalnych" masz racje nie jest, a szkoda.