PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=477990}
6,9 70 tys. ocen
6,9 10 1 70090
5,0 14 krytyków
Step Up 3D
powrót do forum filmu Step Up 3D

taniec uklady itd swietne wielki + za to, w tej czescie tanca jest najwiecej. Muzyka srednia. Efekt 3d hmm siedzac na samej gorze jedyny efekt jaki zauwazylem w okularach to to ze napisy nie sa rozmazane, ale to pewnie przez miejsce w ktorym siedzialem. Gra aktorska, za bardzo sie nie znam, nie rzucalo sie w oczy zeby ktorys z aktorow nie umial grac ale szalu nie bylo. No i fabula, tu brak mi slow, jak mozna bylo dopuscic do takich pomylek niedopatrzen itd ? Po filmie mam wrazenie ze tworcy biora widzow za bande bezmozgich kretynow.

i tu spoilery

Pojawia nam sie Camille, najlepsza, nierozlaczna przyjaciolka Moosa dowiadujemy sie ze znaja sie od dziecka, razem dorastali i chodzili do liceum. W drugiej czesci ktora ukazywala zycie licealne moosa nawet nie bylo takiej postaci, moose nie mial nikogo, zero znajomych byl outsiderem siedzacym samotnie przy stoliku kolo smietnika, nie bylo nawet mowy o zadnej camille, a tu prosze. Do tego jeszcze mamy scene w ktorej zaczyna leciec muzyka w budce z lodami Moose pyta camille czy pamieta ta piosenke, ona na to ze tak, pierwsza klasa liceum przy niej sie poznalismy. To teraz niech mi ktos powie, jak mozna z kims znac sie od dziecka i razem dorastac a poznac go w pierwszej klasie liceum ?
Druga sprawa, Moose wjezdza rowerkiem do klubu (yhym no powiedzmy..) i niechcacy rozwala jakis zawor i woda zalewa parkiet . Na szczescie tak sie sklada ze jego ekipa ma przygotowany idealny uklad wlasnie do tanczenia na wodzie ! A grupa konkrurencyjna nie utrzymuje piramidy, niby przez te troche wody na podlodze, ze w jaki sposob ona w tym przeszkadzala ?
Kolejna sprawa, nasza ekipa udaje sie gdzies tam do klubu miejscowej ekipy walczac z nia o przejscie dalej w eliminacjach. Walcza jak rowny z rownym i powiedzmy ze prowadzacy jako zwyciezce typuje naszych dzielnych tancerzy a nie swoja ekipe, ze swojego miasta ze swojego klubu.
No i mamy final piraci przegrywaja, chyba nawet juz jak to sie mowi bylo "po ptakach" i przegrali, wtedy na scene wchodzi Natalie ( i ni stad ni z owad dolacza sobie w finale do jednej z druzyn w jakims tam wielkim konkursie) tanczy uklad z Lukiem, a po tym ukladzie cala ekipa doznaje olsnienia i przypominam im sie super swietny uklad ktorym wygrywaja caly turniej.
No i sama kwestia postrzegania grup tancerzy jako brutalne i bezwzgledne gangi (2 i 3 czesc) no smiech na sali
Bylo tego wiecej ale juz nie pamietam i nie chce pamietac.
I tak wiem ze to film o tancu i on jest w nim najwazniejszy, ale bez przesady ! Poza tym to wlasnie jest film o tancu i tancerzach a nie musical czy cos takiego w ktorym pare rzeczy moglo by jeszcze przejsc.

użytkownik usunięty
Oleej_90

Czepiasz sie szczegolow. To niedopatrzenie tworcow po prostu. Jak sie nie podoba,nie komentuj.

Jak najbardziej ma prawo komentować. Nikt nie zastrzegł, że akurat na forum Step up 3 dozwolone jest jedynie wychwalanie zalet.

użytkownik usunięty
Strach_spod_lozka

No ale ocena 3? Chyba to jakies kpiny! Poza tym... czega sie takich drobiazgow.

ocenił(a) film na 3

Na moje to nie są drobiazgi - bo w momencie, w którym coś jest reklamowane jako film fabularny, to pozostawianie takich dziur i nielogiczności, które uderzają w widza jest czymś strasznym. Idąc do kina na taki film, wyłączam mózg i chłonę obraz i taniec - ale w momencie, w którym mimo wyłączonego mózgu widzę takie niedopatrzenia i najzwyczajniejsze debilizmy, to czuję się oszukiwany przez twórców. Coś może być naiwne i infantylne (jak SU 1 czy 2), ale w czasie oglądania to nie razi, bo taka jest konwencja. W SU3d jednak najzwyczajniej spróbowano z widza zrobić idiotę zamiast małego dziecka cieszącego się tańcem. A to mi się już nie podoba.

Oleej_90

przyznam ci w jakimś stopniu rację

Oleej_90

Tak naprawdę ktoś chciał tu nawiązać do poprzednich części Camille w pierwszej części przybrana siostra Tylera Gagea w jakimś stopniu miała zastąpić
Andie( z drugiej części) ale ktoś troszkę a może bardziej pomylił fakty ....
Łoś wjeżdżając rowerem otworzył zawór http://www.imdb.com/video/imdb/vi3471312409/ a potem po prostu była improwizacja i motyw z wodą zerżnięty z drugie części tak rozpoznać można prawdziwych tancerzy ,że potrafią z każdej sytuacji wybrnąć ....

ocenił(a) film na 9
Oleej_90

Zgadzam się co do tych wpadek, ale całość filmu ratuje te niedopatrzenia twórców, choć moim zdaniem oni o nich wiedzieli, ale przecież nie o to w tym filmie chodziło, by wszystko pasowało, ten film nie bedzie walczył o oscara, bo ma być i zdecydowanie jest rozrywką na najwyższym poziomie.

użytkownik usunięty
dawid2385

Bedzie walczyl o Zloty popcorn. :)