ups, hahaha, sprawdziłem i okazało się, że 3cia cześc: Straż Wieczorna - Twilight Watch - wyszła w kinach na świecie w kwietniu tego roku. to już przesada! my nawet nie puźciliśmy jeszcze 2giej części... dośc, wyjeżdżam do Zimbabwe !
no ja tez albo do Etiopii:) co do trojki nic mi nie wiadomo na temat tej czesci nawet zwiastuna nie widzialam bo nigdzie nie ma!!!! jakis link albo cos????? na rosyjskie stronki nie mam po co wchodzic nie znam rosyjskiego ( nie to pokolenie:)))
Trzecia część trylogii nazywała się "Straż Zmroku" - więc prawdopodobnie film będzie nosił tę samą nazwę.
Ja słyszałam tytuł "Straż o zmierzchu", więc nie wiadomo jaki w końcu będzie tytuł.
To byłoby bez sensu, bo Zmrok to konkretne zjawisko - może jakiś nieuk źle przetłumaczył na polski? miejmy nadzieję że nie :)
Zresztą ja też już widzę, że mylę - w książkach w polskim tłumaczeniu używa się słowa "Patrol", w filmach "Straż" - 1. Nocny/a, 2. Dzienny/a, 3. Zmroku - a tak w ogóle to pojawiła się już po polsku 4-ta część "Ostatni Patrol".
Serio pojawiła się 4 część? Ostatnio rzadko odwiedzałam ksiegarnie, chociaż jestem molem książkowo - filmowym.
W ksiazce jest wyjasnione jaka jest roznica w tlumaczeniu Patrol-Straz.Wszystko sie zgadza.A tak przy okazji polecam przeczytac "Tajemnica czarnej palmiry" inny autor ale historia dzieje sie rownolegle do Strazy...