Straż dzienna

Dnevnoy dozor
2006
6,8 12 tys. ocen
6,8 10 1 12266
5,5 2 krytyków
Straż dzienna
powrót do forum filmu Straż dzienna

Słabooooo!

ocenił(a) film na 5

Po całkiem udanej wg mnie "Straży Nocnej" spodziewałem się czegoś więcej. A tak mamy dwie i pół godziny sieczki z masą efektów specjalnych (fakt że niekiedy całkiem niezłych). dla mnie spore rozczarowanie :(

ocenił(a) film na 10
domine667

Nie jest tak źle. Ja jestem nawet skłonny powiedzieć, że dzienna straż była lepsza niż nocna. Jakoś bardziej mi przypadła do gusta, ale muszę sobie raz jeszcze nocną straż zobaczyć.

domine667

A wg mnie średnioooo. Uważam, że Straży Dziennej sporo brakuje do Straży Nocnej, która była pewnym pozytywnym zaskoczeniem ze strony kina rosyjskiego. Chwalono wtedy głównie efekty i niestety twórcy filmu chyba zbytnio wzięli to do siebie. W rezultacie Straż Dzienna to przede wszystkim pokaz sztuczek wizualnych przytłaczających niezbyt ciekawą historię (lub źle opowiedzianą, nie znam książki).

Kriss81

no właśnie... zaskoczeniem... może dlatego, że ciągnie poprzednie wątki, nakręcona jest w podobny sposób i nie zaskakuje za bardzo... Może dlatego nie wgniata w fotel - to już znamy. Szczerze przyznam, że dla mnie to był raczej atut... ;) duuuuuży atut... ;)