Straż dzienna

Dnevnoy dozor
2006
6,8 12 tys. ocen
6,8 10 1 12266
5,5 2 krytyków
Straż dzienna
powrót do forum filmu Straż dzienna

Świetny film! Lukłem go ponad rok temu i potem jeszcze kilka razy, zrobił na mnie wielkie wrażenie, fabuła, klimat, gra aktorska, coś świetnego, wartka akcja. NA szczęście twórcy uniknęli błędu 1 części, gdzie mieliśmy po prostu dużo, za szybko i człowiek się gubił momentami :]

Skandal! Film w polskich kinach, wychodzi przy 0 reklamie, rozgłosie i z prawie 2(!) rocznym opóźnieniem...dodam że w tym czasie zdążyły wyjść dodatki, gry i wersje na DVD tego filmu... Co to k***a ma znaczyć? W Kazachstanie ten film szybciej wyszedł, niż u nas, na zasypanej śniegiem Syberii go szybciej od nas luknęli? Co to ma znaczyć? To jest k***a skandal! I się dziwią skąd w Polsce piractwo...

Viva la P2P!

OGUREK

A później dystrybutor się dziwi że nikt się nie interesuję kinem rosyjskim, i nie warto go wpuszczać do kin,paranoja.
O ile Nocznoj Dozor był jeszcze jakoś reklamowany(Pamiętam jak szedłem w 2005 przez Grunwaldzki we Wrocławiu i były na posadzce co krok ponaklejone takie czerwone ptaki i napis Straż Nocna,a teraz opóźnienie prawie dwa lata,żadnego wysiłku włożonego w reklame,i zdziwienie bierze że salę prawie pustę na seansach)Czysta Głupota.

ocenił(a) film na 9
Edward_Nozycoreki

Pewnie dlatego, ze film jest u nas ściągany z USA, a nie idzie od razu z Rosji. Ciekawe czy jak Michakow zrobi kolejny film (a już kręci, kontynuacja Spalonych słońcem"). Na wstępie lektor czyta po angielsku , czego raczej w Rosji nie było, tytuł jest po angilesku i po rosyjsku ale łacinką a nie grażdanką. I stąd to opóźnienie. Po za tym ciekawe, że jest od 18 lat, a mógłby isć spokojnie od 16 lat, a nawet od 12 tak jak dużo bardziej brutalny i trudny Katyń. Jedyną być może kontrowersyjną sceną była miłość lesbijska pod prysznicem, ale i tak jedna z dziewczyn była w ubraniu.