Strach przed ciemnością

Fear of the Dark
2003
5,0 1,2 tys. ocen
5,0 10 1 1189
Strach przed ciemnością
powrót do forum filmu Strach przed ciemnością

Może ktoś będzie wiedział.....
Próbuję sobie przypomnieć tytuł filmu o podobnej tematyce (też ciemności/potworach w ciemności). Też horror, ale z tego co pamiętam to straszniejszy niż ten badziew.

Zaczynał się retrospekcją - młody dzieciak, który bał się ciemności musiał zostać w domu z matką. Czuł, że coś sie czai w ciemności w jego pokoju, ale matka mu nie wierzyła. Młody stał w ciemnym przedpokoju i patrzył a matka weszła do pokoju. Powiedziała, że "nic tu nie ma" i nagle ją coś wciągnęło i zabiło. Młody szybko poleciał do kibla i zapalił światło i siedział tam a na suficie od drugiej strony była pokazana ta powyginana zjawa. Potem już akcja przeniosła się w przyszłość jak ten dzieciak był dorosłym facetem.

ocenił(a) film na 6
Szyszkovsky

Coś mi się kojarzy, niestety nie znam tytułu :/

ocenił(a) film na 6
soniak223

Chętnie bym obejrzał.

Szyszkovsky

Coś mi się kojarzy z Boogeymanem tylko, że w tamtym filmie zamiast matki był ojciec i wciągnęło go do szafy później akcja też przeniosła się do przyszłości jak był starszy i wrócił tam żeby się zmierzyć z tym potworem

ocenił(a) film na 8
Szyszkovsky

Czy aby nie "Gdy zapada zmrok"?

Shiloh

Niestety chyba nie, ale blisko. Coś w ten deseń.

Szyszkovsky

Wprawdzie nie to co opisujesz, bo główną bohaterką jest kobieta, ale znam jeszcze ´´Oni´´ z 2002.
http://www.filmweb.pl/Oni

Stonn

tak , to ten film ("Oni") jak dla mnie całkiem niezły....