Mimo, że były tam reklamy, to tłumaczenie jest tam 100 razy lepsze niż to z wersji TVP albo DVD. Tylko z nim moim zdaniem film nabrał odpowiedniego klimatu i chciałbym obejrzeć jeszcze kiedyś z tym tłumaczeniem.
Jeśli leci wersja z tym tłumaczeniem to super. Szkoda jedynie, że nie mam niestety tego programu. A można gdzieś ściągnąć albo obejrzeć tą w wersję??? Byłbym bardzo wdzięczny.
I jeszcze jedno pytanie: w wersji z Ale Kino jest tłumaczenie z wersji polsatowskiej (tej lepszej) czy z DVD (tej gorszej)???
Ad.1 Ten film powinien być chyba na torrentach ale nie orientuje sie bo nie korzystam z torrentów. W razie czego polecam www.chomikuj.pl :)
Ad.2 Wersja z Ale Kino wydaje mi się że jest w wersji polsatowskiej. Jest nieco lepsze tłumaczenie niż na DVD.
I jak, robert? To ta wersja? Dla Polsatu przetłumaczył chyba Artur Nowak. Może Ale kino! kupiło od niego te teksty i dało do przeczytania innemu lektorowi? Jeśli przy napisach końcowych lektor przeczytał: "Tekst polski: Artur Nowak" to jest właśnie to tłumaczenie.
Wszędzie gdzie szukam jest wersja DVD z gorszym tłumaczeniem, a kanału Ale Kino! niestety nie posiadam. Jeśli ktoś może, niech zgra kiedyś jak będzie leciał na Ale Kino!, zripuje na AVI i wyśle link, bo inaczej raczej nie uda mi się obejrzeć tej wersji.
niestety, sprawdziłem i się okazuje, że wersja z Ale kino! posiada gorsze tłumaczenie, przykład? np. tytuł książki Harry Potter, który dostaje główna bohaterka na początku filmu nie został nawet przetłumaczony! na Polsacie pamiętam, że brzmiał chyba: "Harry Po**", choć mimo tego, pada parę innych wulgaryzmów.. zdecydowanie wersja Polsatu, nawet z irytującymi reklamami jest bardziej warta uwagi.. (na Ale kino! nie ma reklam ani żadnych przerw w czasie trwania filmu).