...cała seria w swoim gatunku, czyli mocno zboczonych parodii z niezbyt ambitnymi ale smiesznymi żartami jest chyba najlepsza spośród filmów tego typu po 2000 roku
Do Hot Shotsów Nagich Broni i innych z lat 90 niestety daleko
Tak jak napisałem w temacie, bardzo denerwuje mnie całej serii tych filmów jakies uprzedzenie do religii chrzescijańskiej
I niech nikt nie pisze mi ze to jest tylko parodia filmow o tematyce chrzescijanskiej bo to bzdura
Ewidentne sa aluzje kpiące z chrześcijan
Np w 2 parodia Egzorcysty spokojnie moglaby obyć sie bez sceny profanujacej Krzyż, lub modlitwę "Ojcze Nasz"
a w 3 bez nabijania sie z Matki Teresy
sa jeszcze inne sytuacje ktorych nie pamiętam ale wiem ze były
Jesli chodzi o infantylny nieambitny humor to film jest ok, bo od takich produkcji tego własnie sie oczekuje ale antykatolickie sceny niestety zmuszaja mnie do podejscia z dystansem do tych produkcji
Podobne jest w innych filmach gdzie znajdziemy wiele uprzedzen do religii rowniez chrzescijanskiej ale gl muzłumańskiej(to takie zabawne ranic uczucia innych?)-a podobno na swiecie jest tolerancja...
pozdrawiam
Dobrze że nie nabijali sią z islamu, bo była by już 3 wojna światowa :D, ale ogólnie trzeba podchodzić do takich filmów z dystansem.
Z tym krzyżem przesadzili, ale czego o się nie zrobi aby wzbudzić koło filmu kontrowersje, a to z kolei zamienia się w zainteresowanie widzów.
Widać udaje im się to od 9 lat.
Chrześcijaństwo to jedna z najśmieszniejszych rzeczy jaka istnieje. Nie dziwne więc, że tak duzo ludzi się z tego śmieje.
prawda jest taka ze teraz u nas w polsce kosciol jest przez ludzi mlodych raczej tepiony razem z paniami mocherowymi;) Ale bez przesady zeby sie z tego smiac w taki sposob... A jesli chodzi o sam film jest on zenujacy w odroznieniu do 1 i 3 czesci ktore oglada sie calkiem przyjemnie... Natomiast tego nie zdzierzylem... 1/10 z racji tego ze nieda sie zera...;( przykre
Przecież sceny z Księdzem są mega smieszne dla mnie druga część jest najlepsza a moim idolem jest o. McFeely :):):):)
Mam nadzieję że za te 50 lat Kościół wkońcu zostanie wywalony przez społeczeństwo. Kościół to zło, religia chrześcijańska to samo.
Żal mi ludzi którzy są manipulowani przez ojczulków