Straszny film 2

Scary Movie 2
2001
6,2 116 tys. ocen
6,2 10 1 116002
4,2 26 krytyków
Straszny film 2
powrót do forum filmu Straszny film 2

...cała seria w swoim gatunku, czyli mocno zboczonych parodii z niezbyt ambitnymi ale smiesznymi żartami jest chyba najlepsza spośród filmów tego typu po 2000 roku
Do Hot Shotsów Nagich Broni i innych z lat 90 niestety daleko
Tak jak napisałem w temacie, bardzo denerwuje mnie całej serii tych filmów jakies uprzedzenie do religii chrzescijańskiej
I niech nikt nie pisze mi ze to jest tylko parodia filmow o tematyce chrzescijanskiej bo to bzdura
Ewidentne sa aluzje kpiące z chrześcijan
Np w 2 parodia Egzorcysty spokojnie moglaby obyć sie bez sceny profanujacej Krzyż, lub modlitwę "Ojcze Nasz"
a w 3 bez nabijania sie z Matki Teresy
sa jeszcze inne sytuacje ktorych nie pamiętam ale wiem ze były
Jesli chodzi o infantylny nieambitny humor to film jest ok, bo od takich produkcji tego własnie sie oczekuje ale antykatolickie sceny niestety zmuszaja mnie do podejscia z dystansem do tych produkcji
Podobne jest w innych filmach gdzie znajdziemy wiele uprzedzen do religii rowniez chrzescijanskiej ale gl muzłumańskiej(to takie zabawne ranic uczucia innych?)-a podobno na swiecie jest tolerancja...
pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
fcbarca86

Dobrze że nie nabijali sią z islamu, bo była by już 3 wojna światowa :D, ale ogólnie trzeba podchodzić do takich filmów z dystansem.
Z tym krzyżem przesadzili, ale czego o się nie zrobi aby wzbudzić koło filmu kontrowersje, a to z kolei zamienia się w zainteresowanie widzów.
Widać udaje im się to od 9 lat.

ocenił(a) film na 8
fcbarca86

Chrześcijaństwo to jedna z najśmieszniejszych rzeczy jaka istnieje. Nie dziwne więc, że tak duzo ludzi się z tego śmieje.

ocenił(a) film na 4
Cyryn

Ty jesteś śmieszny pisząc takie bzdury . :)

ocenił(a) film na 1
Ignacpl

prawda jest taka ze teraz u nas w polsce kosciol jest przez ludzi mlodych raczej tepiony razem z paniami mocherowymi;) Ale bez przesady zeby sie z tego smiac w taki sposob... A jesli chodzi o sam film jest on zenujacy w odroznieniu do 1 i 3 czesci ktore oglada sie calkiem przyjemnie... Natomiast tego nie zdzierzylem... 1/10 z racji tego ze nieda sie zera...;( przykre

ocenił(a) film na 10
paffcio1991

Przecież sceny z Księdzem są mega smieszne dla mnie druga część jest najlepsza a moim idolem jest o. McFeely :):):):)

fcbarca86

Mam nadzieję że za te 50 lat Kościół wkońcu zostanie wywalony przez społeczeństwo. Kościół to zło, religia chrześcijańska to samo.

Żal mi ludzi którzy są manipulowani przez ojczulków

Darkblast

no niestety ale to prawda,Jezus był tylko człowiekiem który namówił innych,to tak jak z sektami,tak wiem że obraziłem wasze uczucia
Co do filmu to mnie rozwaliła modlitwa na zatwardzenie :D panie wyzbądź się szatana,albo jak z tą dziewczynką to robił, pieprz mnie! XD a gdzie celibat? :P