Sceny na pustyni to mistrzostwo horroru. Świetna muzyka. Nie banalna fabuła (świetnie wyjaśniona w jednym z tematów). Jeśli lubisz Efekt Motyla i Silent Hill to ten film jest dla Ciebie! 8/10
Oczywiście szanuje inne opinie, łącznie z 1/10
Mi też się podobała muzyka i efekty dźwiękowe. Film nie taki zły jak piszą niektórzy, widziałem gorsze, jednak do Efektu Motyla i Silent Hill nie ma co porównywać.
Osobiście także uważam, że film jest bardzo dobry. Ma specyficzny mroczny klimat, i jeśli ktoś jest zainteresowany tematyką znajdzie wiele ciekawych odniesień do krążących tajemnic czy niewyjaśnionych doniesień. Choć przyznam, że film nie jest przeznaczony do szerokiego odbiorcy i niektórym może się nie podobać.
Bardzo długo nie mogłam się przemóc aby go obejrzeć, ale o dziwo byłam bardzo mile zaskoczona. Nastawiałam się raczej na dość naiwne dialogi i kiepską grę aktorską (sugerowałam się oceną, niecałe 5 gwiazdek), a tu proszę! Pomysł na film niebanalny, wykonanie też niezłe, ale jak dla mnie najlepszy był klimat całego filmu. Dreamland pewnie nie spodoba się szerszej publiczności bo i dlaczego skoro nie ma w nim gołych tyłków, ale pokazuje, że niskobudżetowe produkcje też mogą być fajne.