Strefa X

Monsters
2010
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 18177
6,3 13 krytyków
Strefa X
powrót do forum filmu Strefa X

Cienkie, 3/10.

ocenił(a) film na 3

Przedewszystkim myślałem że to jest film SF z elementami melodramatu, a jest odwrotnie to mdły melodramat z kilkoma scenami SF (i to dość słabymi). Wlecze się i wlecze i nic się nie dzieje, nawet nie ma jakiegoś napięcia dążącego do ostatniej sceny, która zresztą jest słaba. Dużo zrzynki z District 9 (którego fanem jestem) przedewszystkim jeśli chodzi o dodatkowe elementy, tablice ostrzegawcze, jakieś bazgroły na ścianach itp. Sam wygląd stworków też mało orginalny. Wogóle w tym filmie nie odczuwa sie poczucia zagrożenia że te stworki mogłyby być niebezpieczne. Generalnie żadnego wrażenie nie zrobił na mnie ten film.

tybor86

Zgadzam się w 100%. Z trudem powstrzymałem się by po prostu na nim nie zasnąć. Świetny pomysł, gorzej z realizacją.

+ za ciekawe zdjęcia
+ za pomysł na historię
- za brak pomysłu na potwory i ich zrzynkę z Cloverfielda
- za nieumiejętnie ukazanie rodzącego się między bohaterami uczuca, ale to zasługa scenariusza, bo do gry aktorskiej nie mam najmnieszych zastrzeżeń
- za brak napięcia i dłużyzny, za to których jest naprawdę sporo

3/10

użytkownik usunięty
cubanon

Popieram.Pomysł rzeczywiście świetny ale realizacja to klapa,Jestem fanem kina SF i spodziewałem się czegoś naprawdę super.Przez myśl mi nie przeszło,że będę się powstrzymywał,żeby nie zasnąć przed ekranem .No cóż niestety zawiodłem się.

ocenił(a) film na 7
cubanon

ja bym jeszcze dał plus za pokazanie realnego obrazu reakcji USA. Ale co do reszty to się zgadzam. Nudnawy, trochę nieudana realizacja.

ocenił(a) film na 5
tybor86

Pomysł i fabuła nawet ciekawa.Jednak reszta pozostawia wiele do życzenia.Ogólnie film raczej słaby...gdzieś po godzinie przysnąłem...

tybor86

"Generalnie żadnego wrażenie nie zrobił na mnie ten film" no i dobrze, bo to nie był film dla otępiałych szczylideł rozmiłowanych w amerykańskiej komercji.

ocenił(a) film na 3
grezyl

Heh odezwał się dojrzały kinoman stawiający same 1 lub 10 by noty odpowiednio obniżać lub podwyższać. Takie pyskówki to w piaskownicy. Albo napisz coś konkretnego o filmie jak go odbierasz albo nie pisz wcale.

ocenił(a) film na 1
tybor86

Zgadzam się - i to wielkie rozczarowanie, że męczyłem się 1.5h do finału, który nic KOMPLETNIE nic nie wniósł!!! Ja tam mówie, budżet na opium i trawe się skończył, to się film byle jak urywa.