Przedewszystkim myślałem że to jest film SF z elementami melodramatu, a jest odwrotnie to mdły melodramat z kilkoma scenami SF (i to dość słabymi). Wlecze się i wlecze i nic się nie dzieje, nawet nie ma jakiegoś napięcia dążącego do ostatniej sceny, która zresztą jest słaba. Dużo zrzynki z District 9 (którego fanem jestem) przedewszystkim jeśli chodzi o dodatkowe elementy, tablice ostrzegawcze, jakieś bazgroły na ścianach itp. Sam wygląd stworków też mało orginalny. Wogóle w tym filmie nie odczuwa sie poczucia zagrożenia że te stworki mogłyby być niebezpieczne. Generalnie żadnego wrażenie nie zrobił na mnie ten film.
Zgadzam się w 100%. Z trudem powstrzymałem się by po prostu na nim nie zasnąć. Świetny pomysł, gorzej z realizacją.
+ za ciekawe zdjęcia
+ za pomysł na historię
- za brak pomysłu na potwory i ich zrzynkę z Cloverfielda
- za nieumiejętnie ukazanie rodzącego się między bohaterami uczuca, ale to zasługa scenariusza, bo do gry aktorskiej nie mam najmnieszych zastrzeżeń
- za brak napięcia i dłużyzny, za to których jest naprawdę sporo
3/10
Popieram.Pomysł rzeczywiście świetny ale realizacja to klapa,Jestem fanem kina SF i spodziewałem się czegoś naprawdę super.Przez myśl mi nie przeszło,że będę się powstrzymywał,żeby nie zasnąć przed ekranem .No cóż niestety zawiodłem się.
ja bym jeszcze dał plus za pokazanie realnego obrazu reakcji USA. Ale co do reszty to się zgadzam. Nudnawy, trochę nieudana realizacja.
Pomysł i fabuła nawet ciekawa.Jednak reszta pozostawia wiele do życzenia.Ogólnie film raczej słaby...gdzieś po godzinie przysnąłem...
"Generalnie żadnego wrażenie nie zrobił na mnie ten film" no i dobrze, bo to nie był film dla otępiałych szczylideł rozmiłowanych w amerykańskiej komercji.
Heh odezwał się dojrzały kinoman stawiający same 1 lub 10 by noty odpowiednio obniżać lub podwyższać. Takie pyskówki to w piaskownicy. Albo napisz coś konkretnego o filmie jak go odbierasz albo nie pisz wcale.