Strefa X

Monsters
2010
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 18177
6,3 13 krytyków
Strefa X
powrót do forum filmu Strefa X

Film bardzo mi się podobał, świetny klimat, zdjęcia, muzyka, dobra gra aktorska, brak
głupawych dialogów, przesadnego patosu i efekciarskich scen akcji. Na pewno spodoba
się każdemu, kogo rażą kiczowate produkcje, które ostatnio zalewają ekrany kin. Z
pewnością nie jest to film dla fanów hollywódzkiej szmiry typu Bitwa o LA, Transformers itp.

Z drugiej strony nie jest to też jakieś bardzo ambitne kino, z podwójnym, czy potrójnym
dnem, raczej jest to film "rozrywkowy", dla ludzi bardziej dojrzałych niż przeciętny
amerykański nastolatek.

Tak, więc polecam!

ocenił(a) film na 8
awakening

zgadzam się. Dla mnie 9/10, jeśli chcecie zobaczyć nie tylko potwory, w filmie o potworach.

MaX_20

ojej a dla mnie niestety chyba 5 o ile pamiętam. Oczywiście zaraz nawiążecie do tego że film nie posiada potworów a według mnie powinien posiadać, że to romantyczny film w otoczce s-f a ja widzę jedynie avata-rowskie przygody dwójki sympatyków nieznanych gatunków zwierząt . Hmmmm no to więc ja odpowiem tak, macie rację tak właśnie czuję i szkoda mi że odczuwacie inaczej

proximacentaurii

ahaaaaaaa i jestem dojrzały tak więc kino nie dla mnie mimo mojego starego wieku

ocenił(a) film na 8
proximacentaurii

http://www.empireonline.com/reviews/reviewcomplete.asp?DVDID=118662

ocenił(a) film na 7
MaX_20

Wow 5 gwiazdek']

ocenił(a) film na 8
awakening

Po trailerze spodziewałem się rozwałki w stylu Bitwy o L.A. i miło się zaskoczyłem :P
Film zbiera mieszane oceny, pewnie ze względu na trailer, który sugeruje film akcji.
Być może dzięki temu trafił do kin Heliosa hehe

Swoją drogą, czasami zadziwia mnie kiedy widzę na ekranie napis "Monsters" a pod spodem tłumaczenie "Strefa X"...
Oczywiście nic nowego z tłumaczeniami tytułów, przynajmniej nawiązuje do filmu:P

awakening

Pan Artur Pietras w swoim programie "Kinomaniak" (TV4) dał temu filmowi ocenę 7,5.
To wysoko, bo rzadkością jest ocena 8 w tym programie :)

ocenił(a) film na 3
Kacper_1984

Pietras jest gejem.

ocenił(a) film na 10
Detoksynator

hahahahaha.

Artur moze i ogarnia filmy, ale jego recenzje niekiedy sa GRUBO przesadzone.
Najlepsze jest jak mowi, ze film swietny, troche naciagany etc. Polecam go i wystawiam temu filmowy... UMMMM...
5 1/2.

a tak na temat to skusze sie na ten film chyba :)