Strefa X

Monsters
2010
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 18177
6,3 13 krytyków
Strefa X
powrót do forum filmu Strefa X

Kameralne kino sci-fi utrzymane w mocno realistycznej konwencji. Rewelacyjne ujęcia, muzyka i aktorstwo pary głównych bohaterów, scena podczas której rozmawiają o "nauce śmiechu" to jedna z najlepszych scen filmowych jaką widziałem w tym roku. Niektórzy piszą że film jest nudny - mnie trzymał w napięciu mocniej niż 99% filmów jakie oglądałem. Końcówka zmiażdżyła mnie totalnie bo gdy uświadomiłem sobie to co uświadomiłem byłem pełen podziwu dla chwytu jaki zastosował reżyser. Po Kick-Ass najlepszy film tego roku.

ocenił(a) film na 8
Witcher

Nic nie mogłabym dodać więcej od siebie do Twojego komentarza - z wyjątkiem fragmentu o Kick-Ass :) zmęczył mnie okrutnie :)

ocenił(a) film na 7
Eleuth

Fajna chemia miedzy glownymi bohaterami. Z tym napieciem to bym az tak nie przesadzal. Rowny film, bez wiekszych zwrotow akcji. Zakonczenie przyzwoite.

Witcher

"byłem pełen podziwu dla chwytu jaki zastosował reżyser"
Chwyt może i ciekawy, ale można to było zrobić subtelniej a nie podawać na tacy tak, żeby na pewno nikt tego nie przeoczył, ten motyw jest tak charakterystyczny że nie sposób tego nie skojarzyć. Moim zdaniem trochę to zepsuło zakończenie, nie musiało to być takie dosłowne i powiedziane "głośno, wyraźnie i dużymi literami", tak żeby nawet dzieci załapały co się stało.
Poza tym film nie jest zły, ale na pewno nie dla pożeraczy popcornu, ci wynudzą się na nim śmiertelnie. Jeśli ktoś oczekuje jatki z obcymi, kupy efektów specjalnych i fruwających wnętrzności niech omija ten film z daleka. Tym, którzy nie szukają szaleńczego tempa, nagłych zwrotów akcji i niezliczonej ilości fajerwerków a lubią wczuć się w postać zwykłych ludzi których losy śledzimy na ekranie może się podobać. Nie jest to dzieło wybitne, ale zły też nie jest, mi się podobał.

ocenił(a) film na 8
Witcher

Dokładnie nic dodać nic ująć ....bardzo dobry montaż..zdjęcia a muzyka nie pozwala się oderwać !!!! Do tego ona cudna ...drobna ...blond piękność :)))))