Strefa X

Monsters
2010
5,7 18 tys. ocen
5,7 10 1 18177
6,3 13 krytyków
Strefa X
powrót do forum filmu Strefa X

Nagle znowu wysyp filmów SF, gdzie akcja wybiera swe miejsce nie USA lecz biedne kraje.
A na dodatek sposobem realizacyjnym Dystrykt przypomina.

BUNCH

No i w czym problem? .Kino SF ma swoje prawa .To tak jak by powiedzieć że każdy film o zombie jest taki sam.

cureman

Hej, ja wiem że występuje w kinie powtarzalność ale ta jest aż uderzająca. To jest JAWNA zrzyna tym razem.

ocenił(a) film na 8
BUNCH

A Dystrykt był zrzynom z Alien Nation i tak dalej, i tak dalej ... . )

BUNCH

Widzieliście? NIE! Bo gdybyście widzieli, nie zarzucalibyście "Monsters" zrzyny z czegokolwiek. Nie twierdzę, że film ten jest jakoś spektakularnie oryginalny, ale nigdzie nie ma w nim cienia nawiązań do District czy innych produkcji SF. A wielkie potwory są tylko pretekstem...

el Cze

- Sposób filmowania, przedstawiania wydarzeń
- Miejsce ekspansji kosmitów
^ - to przemawiało w zwiastunie za jawnymi nawiązaniami.

ocenił(a) film na 7
BUNCH

tak to jest jak się ocenia film po zwiastunie. Film kompletnie jest inny niż dystrykt 9.
Co do samego filmu to ma swoje mocne strony, ale niestety nie jest to arcydzieło. Film jest nudnawy i się trochę ciągnie. Oprócz kilku przesłań brakuje mu jakiegoś większego sensu.

ocenił(a) film na 5
BUNCH

W sciaganiu z dobrych pomyslow nie widze nic zlego, jesli nie jest to robione w nadmiarze, bo wtedy mamy milion filmow o tym samym. Niestety Monsters jest slabiutkie w porownaniu do Dystryktu. Nie ma tego czegos. Dla mnie sredniak.