PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=411509}

Striptizerki zombie

Zombie Strippers!
2008
4,2 5,0 tys. ocen
4,2 10 1 4958
4,0 2 krytyków
Striptizerki zombie
powrót do forum filmu Striptizerki zombie

STRIPTIZERKI ZOMBIE to kino klasy C z dość odejchanym pomysłem. Film zapowiada się jako społeczno-polityczna satyra na rządy Geroge W. Busha, konserwatyzm oraz amerykański imperializm. Niestety cały smak, sens oraz ironiczny dystans zostają porzucone po pierwszych 15 minutach seansu na rzecz głupawej komediowo-horrorystycznej błazenady z złym smaku.

Reżyser Jay Lee sięga tu po ograne rozwiązania rodem z kiepskich komediowych filmów grozy oraz koszmarnie parodiuje kino w stylu MATRIXA czy MARTWICY MÓZGU.

Niestety im dłużej ta cała zabawa trwa tym bardziej zniesmaczony i znudzony czuje się widz.
Aktorstwo w tym jest wprost fatalne. Broni się jedynie legendarny Robert "Freddy Kruger" Englund, który najwyraźniej znakomicie bawi się swoją rolą i potrafi się odnaleźć w nawet najgorszej produkcji klasy Z.

ZOMBIE STRIPTIZERKI ostatecznie dobiają kiepskie dialogi oraz dość słabe - choć adekwatne do małego budżetu - efekty komputerowe.

Film ten mógł być zamierzonym i brawurowym kiczem - niestety- skończyło się na zawiedzionych (i powiedzmy wprost: nieco perwersyjnych) nadziejach.
Obraz Jaya Lee zbyt często przypomina wtórną i głupawą błazenadę niż podszytą inteligentną ironią społeczno-polityczną satyrę z zombie w tle.

Raczej odradzam seans.

Ale powiedz - kto oczekuje po filmie zatytulowanym "Zombie Strippers" czegos innego niz glupawej blazenady? Masz striptizerki, sa zombie, jest gore i to na dobra sprawe wszystko czego sie powinno po takich "dzielach" spodziewac. No ale ja nie jestem zwolennikiem nadinterpretowania w filmow z zombie. Jesli sie uprzec, to jakas glebsza interpretacja moze i mialaby sens w przypadku pierwszego filmu w gatunku, ale juz sens calej reszty ogranicza sie po prostu do zombie wcinajacych co/kogo sie da, bo nic tu nowego sie nie wymysli. Trzon ten sam, ambitnego kina lepiej szukac gdzie indziej ;)

m_s0

Mialo byc: "nadinterpretowania filmow z zombie"

I jeszcze jedno - kto sie spodziewa CZEGOKOLWIEK po filmie, w ktorym jedna z glownych atrakcji ma byc Jenna Jameson (w zamierzeniach chyba nawet glowna, przynajmniej sadzac po plakacie :])? ;)

ocenił(a) film na 9
m_s0

Popieram popieram. Jenna czytająca Nietzsche, no spadłem z fotela :D i żeby nie było nic nie piłem ani nie paliłem a scen które po prostu zabiły mnie swoim absurdem jest więcej :)