według mnie film jest rewelacyjny! jest dużo śmiechu, fajne gry słowne (dlatego radzę oglądać po angielsku) dużo krwi, niektóre sceny bardzo
ciekawe i zaskakujące, bardzo dobry montaż. jedyne do czego mogłabym się przyczepić to
wykonanie: piłeczka trochę sztuczna;) i gra aktorska mogła być odrobinę lepsza;)
filmu nie należy brać na poważnie, bo widać, że miała to być komedia.
Miło że doceniłaś ten film. Ciężko znaleźć tak szalony horror z dużą ilością krwawych gagów oraz charyzmatycznym głównym złym . Dla mnie film będzie jeszcze długo wspominany w kręgach osób, którzy potrafią się świetnie bawić na wisielczej komedii.
Dokładnie! Stitches, to jeden z ciekawszych, nowych horrorów jakie oglądałam. Ja nie wiem kto to ocenia na tym filmwebie;)
Właśnie zabieram się za oglądanie,bo mnie zachęciliście,ale jeśli to jest ma być horror,to nie wiem co tam robią jakieś śmieszne gagi?Może to właśnie obniżyło ocenę?
Jak obejrzę to ocenię:)
Filmweb nie zawsze podaje pełne informacje. Np imdb są podane dobre gatunki do Stitches. Ten film to zdecydowanie horror + komedia (czarny humor?) ale na pewno nie jest to tylko i wyłącznie horror. Jak obejrzysz, to myślę, że się ze mną zgodzisz;)
Niska ocena wynika z tego, że film jest specyficzny (ze specyficznym poczuciem humoru) który nie trafia do wszystkich. Montaż ciekawy fakt, oprawa muzyczna, główna postac klauna na plus. Razi jednak niskobudżetówką i nie raz całe to przerysownie i przesadzenie jest jednak dużym minusem (w tym gra aktorka - choc tez taka miała być). Fabuła mogłaby być odrobinę ciekawsza i dialogi także. Dla mnie ten film był taki kiczowaty, że mnie urzekł, ale jednak daje 5, bo na pewno do niego nie wrócę. Subiektywne odczucie. Może spodoba Ci się Mordercze klowny z kosmosu, do tego wracam ciągle, kicz w całej okazałości, jednak z lat 80 ;P i tez specyficzne poczucie humoru.