PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558807}

Sunset Limited

The Sunset Limited
2011
7,2 18 tys. ocen
7,2 10 1 18007
7,4 10 krytyków
Sunset Limited
powrót do forum filmu Sunset Limited

właśnie obejrzałem, nawet nie wiem co powiedzieć jak wyżej w temacie 2 dorosłych, doświadczonych przez życie facetów z całkiem odmiennych światów 90 minut 1 pokój. Ta transformacja "Profesorka" ze zrezygnowanego i może trochę ciekawego w pełnego bólu, zrezygnowania, pełnego cierpienia, człowieka... Coś naprawdę niesamowitego.
Jones i Jackson pokazali naprawdę starą dobrą szkołę aktorską. Udowodnili że nie potrzeba jakiś mega efektów potężnych pieniędzy, aby naprawdę stworzyć arcydzieło. 10/10

ocenił(a) film na 10
NNoitora

/EDIT:
Można by tutaj doszukiwać się jakiś podestów w stylu Jackson "Jezus" - Jones "Człowiek". Jeden próbuje ze wszystkich sił pomóc mu, jednakże ten nie słucha jak mówi "Mam wolny wybór" "Pozwól mi wybrać". Lub tez możemy znaleźć zwykłe ludzkie bezinteresowne współczucie.

NNoitora

film jest po prostu 10... pod względem formy, od razu przypomina mi się 12 gniewnych ludzi... parę metrów kwadratowych, a na nich między czterema ścianami paru ludzi prowadzący ponad godzinną dyskusję... która zmusza widza do prowadzenia jeszcze dłuższej z innymi/bliskimi bądź z samym sobą...

ocenił(a) film na 8
zelaznyknur

dokładnie, mi od razu na myśl przyszły takie filmy, jak "12 gniewnych ludzi", "Jezus Chrystus Zbawiciel", czy choćby "Pogrzebany" - oczywiście podobne mniej więcej tylko z formy.
@NNoitora - nie wydaje mi się, żeby Profesorek przeszedł transformację, myślę, że wręcz przeciwnie :)