Film naprawdę mnie zadziwił. Trafiłem na niego jakiś miesiąc temu, lecz było bardzo późno
a ja musiałem wstać wcześnie do szkoły. Tak więc obejrzałem tylko fragment... przeciągał
się on niesamowicie długo, ponieważ film mnie wciągnął. W końcu odciągnąłem się i
poszedłem spać. Długo się za niego zabierałem, no i w końcu dzisiaj postanowiłem go
obejrzeć. Nie zawiodłem się, porusza on wątki filozoficzne - Sens istnienia człowieka, nasza
wiara. W sumie jest to kwestia gustu, bo wiem że mało kto z moich znajomych obejrzałby
ten film tak chętnie jak ja. Bardzo często zdarzało się że podczas oglądania traciłem wątek i
nie wiedziałem o czym mowa, bo sam zaczynałem zastanawiać się nad tematami
przedstawionymi w filmie. Scenariusz jest bardzo dobrze napisany, co do gry aktorskiej też nie
mam żadnych zastrzeżeń, a najbardziej wart zauważenia jest fakt, że akcja toczy się w
jednym pomieszczeniu, a mimo to film potrafi wciągnąć. Tak jak wspomniałem - Jest to
kwestia gustu i długo zastanawiałem się nad oceną. Sądzę, że ogólnie film ma słabą
ocenę, wystawioną przez użytkowników ale to zapewne dlatego że nie każdemu podoba się
dyskusja na temat naszego istnienia oraz wiary, więc nie jestem zaskoczony niską oceną.
Osobiście oceniłem go na 9/10 i mogę szczerze polecić wszystkim fanatykom dyskusji na
temat wiary, sensu życia.