5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24872
5,3 12 krytyków
Supermarket
powrót do forum filmu Supermarket

Przeraża mnie ten film, irytuje i obrzydza i jeśli mamy wierzyć w jego prawdziwość to przeraża mnie ten patologiczny polski świat

Straszne jest też to że film nakręcony jest dobrze lecz my niestety ostatnio robimy takie tylko filmy : tytuł "supermarket " i wszystko w temacie następny może być np. o tematyce: krojenie szczura przez dzieci z rodzin patologicznych na placu zabaw - i też będziemy mieli dobre polskie obrzydliwe kino (łowy, sekcja, watek patologiczny i wkładanie do buzi dziecku z bogatszej rodziny ...

Jeśli ostatnio powstają albo tandety albo mocne dramaty tego typu to ja nadal twierdze że my g... potrafimy nakręcić - Jakoś weźmy nie z amerykańskich produkcji (bo powiecie że lubie amerykanckie lajty -bo też lubię ale ale ale np francuski film i on wciąga, bierzemy włoski, holenderski np szwedzki Hipnotyzer i to jest kino: dramat , kryminał -- Tu jest ze skrajności w skrajność --oczywiście człowiek ogląda przeżywa i łazi pół dnia struty nie mówiąc że przed świętami będzie mieć obawy przed wejściem i poszanowaniem ochrony w supermarkecie Zatem ja się pytam co my kręcimy.... skoro tacy dobrzy jesteśmy w dramatach pokażmy że nie tylko bo może my wcale dobrzy nie jesteśmy w kręceniu filmów a pokazujemy polską rzeczywistość i nie musimy pisac scenariusza umieć go przenieść na ekran bo wystarczy wziąć kamerę nakręcić jeden dzień w supermarkecie i powtórzyć to w studio z aktorami dodając dosłownie jeden motyw przewodni --- Jak pisałem następny powinien być krojenie szczura przez dzieci na placu zabaw a następny np zabawy na torach --również zakończenie może być dramatyczne lub trzymające w napięciu w kat. thriller --domyślcie się co wyst. dodać lub odjąć -- Dla mnie film słaby i nie że nie trzyma w nap że zaraz ktoś"mądry powie nie rozumieją ci co oceniają nisko --- to jest żenada co my kręcimy --weź to kup na blu-ray ? lub idź do kina -- Ja się pytam co mi to da i wniesie prócz łatwiejszego pawia

PabloPS

coś w tym jest obrzydzenie niestety stało się formą hmm wyrazu, artyzmu ? Ja się generalnie nie zachwycam takim kinem a nawet je omijam. Nich sobie tam jakoś funkcjonuje lecz problem jest taki, że innego się u nas nie promuje bo filmy powstają ale niestety żydo-komuna nie przepuszcza je drzwiami. Za to na topie jest Szumowska ze swoją tandetą chamstwem i prostactwem można dodać tylko że każdy robi filmy o ty co zna i w czym się wychował.

ocenił(a) film na 3
markin

Pewna osoba dość wyśmiewana śpiewała "Wyszedłem z bloków i nie chcę do nich wracać" ale ja się z tym zgadzam i po latach szanuje pewne polskie texty pomimo iż na nich nie wyrosłem. Uważam że nie doceni ten, którego życie po dupie nie kopało a ciężką pracą chciał coś zmienić, udało mu się i nie wyjechał za łatwiejszym, zatem tu film musi jednak kręcić osoba, której zbytnio to nie obrzydza a chce pokazać że się zna, bo człowiek co ten chlew obserwował nie musi iść na niego do kina i kijem go nie tyka.
Ci co naprawdę chcą coś zmienić pokazują raczej uroki i zalety a nie bagno..................
W jakim jeszcze kraju na torbie ze sklepu pisze się "nie dla idiotów" ? a zagadka w jakim innym kraju wolno pokazać polaka co kradnie furę jako standard o naszej ojczyźnie ??? Zatem czy warto taki syf w świat wysyłać ? Ktoś doceni jak dobrze ukazali realia, dostanie nagrodę i owacje na stojąco, tylko potem przylepi się nam wizerunek takiej Polski i takich ludzi (albo pijemy, albo bijemy albo kradniemy a nikt nie zauważa że na każdym amerykackim filmie pomimo iż walczą z narkotykami to każdy nastoletni jara trawę i handluje g... to z czym oni walczą jak tam każdy coś posiada ? U nas jednak tak nie ma, ani tylu kolorów i dzielnic z podziałem na rasy jak w innych europejskich krajach a mówią że my rasiści to z czego to widzą a autopsji czy z filmów jak ten ?

PabloPS

tak to właśnie funkcjonuje obraz postkomuny z jej jedynym wynalazkiem blokowiskami. Cóż tu dużo pisać kiedyś słuchałem Kazika i nagle mnie coś tyknęło przecież on nigdy dobrego słowa nie napisał o Polsce. Republika i Ciechowskim ciągle coś miłego pisał o Ojczyźnie o kraju T.Love też w końcu zacząłem szukać w sieci jakieś sensowne opinie o Kaziku i dosyć ciekawie się zdziwiłem kiedy natrafiłem na sporo opinii Polonii powojennej która uważa Kazika za kolejną kolumnę niszczenia Polskości również wspominają jego żydowską krew. Oni nigdy nie mówią o Ojczyźnie tylko o Polakach w domyśle i kontekście Polska.

ocenił(a) film na 5
markin

Proponuje wyjazd do USA i przyglądnięcie się polonii. Rzeczywiście dużo mówią o patriotyzmie. Niestety robią co innego. Jackowo już nie jest polskie tylko murzyńskie, bo Polonus jak się dorobił i kupił dom na przedmieściach. nie polecił świeżaka na renta. Ukraincy , Rosjanie, Koreańczycy dorabiają się , a miejsce w starej dzielnicy zostawiają dla rodaka. Sami oddali prestiżową dzielnice przy centrum ci nasi patrioci. Popytajcie o praktyki typu nie masz green karty to ci nie zapłace za robotę . "Zaczniesz sie stawiać to doniesiemy na imigrejszyn" to mozna usłyszeć tylko u bossa rodaka. Wsparcie rodaków, szerzenie kultury zapomnij. Tylu Polaków i ZERO telewizji polskiej na miejscu, są tylko dwa denne radia. Kazik ma swoje za uszami , ale chociaż płaci podatki w swoim kraju. Ja oglądając amerykański film o seryjnym mordercy nie uwazam , że w USA same Tadki Bundy chodzą po ulicach. Film dla mnie raczej średni, ale jak ktoś wspomina o mędrcach patriotach zza oceanu to mnie krew zalewa.

dzieckodiuny

ehe jednak to wiesz z czym się spotykasz otóż Polonia to nie tylko USA ale i cały świat w tym Brazylia i Argentyna to Polacy zaorali Argentynę i Brazylię do tej pory są organizowane festiwale i w domach śpiewa się polskie pieśni. Widzisz to z czym się spotykasz. Emigracji było wiele i różni ludzie się tam wybierali green point to kolebka plebsu i nawet nie ma co o niej mówić. Zapoznaj się z Polonią w Szkocji czy w Anglii która po wojnie musiała tam zostać. Ostatnio spotkałem działacza Polonijnego z RPA magistratu polonijnego na Mazowsze ciekawa sprawa ale on mówi prosto i jasno przyjeżdżam do Polski i sprawdzam jak szybko mogę założyć firmę i to jest prosty wyznacznik. Mówi wprost Polacy sami głosują na takich a nie innych ludzi prosta sprawa głosują na nożykami chrzczonych to tak mają.
Polonia green pointowa nie nie nie o takiej Polonii mowa. Kiedy ja dostałem wizę do USA i ze znajomymi jeździliśmy zwiedzając stany od Florydy przez Wielki kanion do Kalifornii to spotykaliśmy się z organizacjami polonijnymi na najwyższym poziomie.

A co do pracowników którzy wyjechali i dostali pracę to powiem ci tak że ci Polacy co wyjechali i trafili do Polskich firm to im się niestety wydaje że w USA to popracuje 4h i dostanie kupę kasy i o takich mówisz niestety w USA to trzeba zap.... żeby cokolwiek mieć mam sporo znajomy z mojej średniej szkoły i ze studiów ale sami zasuwali jak motorki teraz mają domy i po 5-6 dzieciaków nie narzekali na Polonie bo sami coś robili niczego nie domagali się natychmiast.

Nie każdy Polak od razu będzie Richard Kuklinski czyli Icemanem :)

ocenił(a) film na 5
markin

Ja to znam z opowieści innych Polaków spotkanych na robocie, kiedy dorabiałem na studiach. Sam na szczęście pracowałem u Serba i czek był co tydzień. Pracowałem od 8 do 18 przez 6 dni w tygodniu, więc wiem o co kaman z pracą w USA. Polinii z Ameryki Południowej nie znam ,ale ta z USA radiomaryjna to cały cas o żydokomunie i v kolumnach gada i fakt buractwo to niesamowte. Mnie też dziwi, że powstał tylko jeden film o śmierci Pyjasa i wydarzeniach w Wujku. Jeszcze gorsze jest to, że te filmy są mizerne.

dzieckodiuny

no wiem o czym mówisz takie roboty to wiesz w każdym środowisku przecież znamy przypadki nawet wywożenia Polaków nawet to we Włoszech jako niewolników.
Żydo-komuna to fakt. A filmów mało przez właśnie żydo-komunę. Żyd Kutz to sobie pokręci filmów czy Wajda i tak można długo.
W stanach też jest inna Polonia. Ciekawe jak w Polsce się celowo źle mówi o Max Kolonko i go wyśmiewa a koleś ma bardzo poukładane i nie znam w Polsce żadnego dziennikarza który tak dużo różnych rzeczy robi od pisania książek po sztuki etc...
Wyśmiewanie konkretnych ludzi ma swój cel nie jest to przypadek jest to celowe działanie. Już nie wspomnę odsetka "Polaków" którzy nie są Polakami tylko znają język polski. Żydzi którzy zmienili nazwisko i mówią po Polsku a z Polski chcą zrobić Izrael jak to miało miejsce już w 1918 roku kiedy to naciskali państwa do oddania Polski pod państwo Izrael.