5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24872
5,3 12 krytyków
Supermarket
powrót do forum filmu Supermarket

Mogli to ciekawiej skończyć, mogło się okazać np że zabity klient nie był jubilerem tylko np nowym szefem sieci
supermarketów i przyjechał inkognito na inspekcje, a nie przyznawał się bo chciał zobaczyć jak się sprawy potoczą aż
było już za późno. Gdyby zakończenie nie było takie banalne to byłby dla mnie najlepszy polski film w tym roku.
I niby skąd ten klient znów znalazł się w tym sklepie skoro młody go wpuścił. Trochę to wszystko niedorzeczne, tak samo
jak zatrzymywanie klientów przed bramkami .

kriswolf

Ja się spodziewałem że małżeństwo Wareckich ściga jakaś mafia która porwała ich córkę a oni w tej walizce mają mafijną kasę i złoto.
Ta sama mafia ukradła też akumulator żeby nie odjechali.
Ta sama mafia dopadła też w magazynie by zwalić morderstwo na ochronę.
I to byłaby intryga.

Jordan66

Mafia ukradła akumulator. Hahaha, ale to jest jeszcze głupszy pomysł. Może to nie było idealne zakończenie, ale na tle innych polskich filmów i tak było ok.

hornet

Czytaj uważnie, nie ukradła dla samego ukradzenia tylko żeby ich unieruchomić i zabić w zaułku marketu - nie lepiej ?

Jordan66

Nie, nie lepiej. Cały ten pomysł z mafią zabijająca w supermarketach jest poroniony, a zwłaszcza ten dotyczący kradzieży akumulatora. No, ale u nas się każdemu wydaje że on by taki scenariusz nakręcił 100 razy lepiej.

hornet

Masz za ubogą wyobraźnię żeby to sobie wyobrazić.

Jordan66

To chyba Ty masz zbyt wubujałą skoro wszędzie widzisz spisek mafii.

hornet

Wybujała wyobrażnia to kosmici w markecie a nie ciekawa intryga i w miarę logiczna.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Mafia + akumulator + supermarket? Gdzie tu logika?

grd1

Mafia ściga tego faceta i jego żonę,m kapujesz ?
Nie mogą ich zabić przy świadkach na parkingu to kradną im akumulator żeby poszedł do marketu a tam go zabić w zaułku.
Chyba logiczne.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Nie no to teraz wszystko dla mnie jasne i logiczne. Nie mogą go zabić na parkingu ani gdzieś tam po drodze bo świadkowie, więc na przypał kradną mu akumulator na parkingu. Zwabiają go tym samym do Supermarketu, żeby go dopaść w regałach między nabiałem a akcesoriami gospodarstwa domowego i tam go zaciukać przy kamerach i klientach. Druga opcja to zwabiają go do Supermarketu, gdzie kradną akumulator z półki i wrabiają w to jubilera (nie wiem jak i nie wiem po co), żeby go potem zabić przy ochroniarzach? O to ci chodziło?

grd1

Kamery nie wszystko łapały i nie zapominaj że szef ochrony ma swoje za uszami więc i mógłby pomóc zabić gościa w markecie.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Oczywiście. Dobra kręć sobie dalej tą swoją bajkę. Pozdro.

grd1

A ty kręć sobie dalej swoim małym śmigłem.

ocenił(a) film na 6
Jordan66

Mysle ze to zbyt naciagany scenariusz ale wszytko jest mozliwe. Mnie najbardziej zakulo w oczy to, ze zgarneli go w srodku sklepu a przeciez tak czy tak juz wtedy przechodzilby przez bramki ktore by "wyły" po drugie to wlasnie ktos to wyzej napisal, pokazali jak wychodzi ze sklepu tylem a potem sie okazuje ze niby lezy martwy . . . no ale czego moznaby sie spodziewac po polskiej kinematografi . . . .

ocenił(a) film na 5
kriswolf

Jak to zwykle bywa kiedy dwie osoby się poglądami ze sobą nie zgadzają to dochodzi do wymiany "uprzejmości"...

ocenił(a) film na 6
kriswolf

jest taka scena, kiedy młody go wypuszcza i widać, że ktoś obserwuje go ze stanowiska kamer - wszystko wskazuje na byłego SBeka, granego przez Dziędziela. Film przyzwoity, dobrze zrealizowany i zagrany. Życie pisze dziwne historie, mógłbym w coś takiego uwierzyć. Z ostatniej chwili:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15084396,Sprzeczka_w_sklepie_i_i nterwencja_ochrony__Smierc.html#BoxWiadTxt