5,7 25 tys. ocen
5,7 10 1 24872
5,3 12 krytyków
Supermarket
powrót do forum filmu Supermarket

Film naprawdę dobry - choć zakończenie mnie nie powaliło, ale mimo to sądzę, że doskonale oddało polskie realia skur...synstwa. Wszyscy kradną, kombinują tak jak u nas. I pkazane to bez zbednego moralizatorstwa - sami wyciągnijmy wnioski. Myślę, że supermarket to pewna metafora naszego społeczeństwa, ale każdy wnioski wyciągnie sobie sam. Naprawdę warto.

ocenił(a) film na 4
stadnicki82

Obejrzawszy zwiastun byłem pełen nadziei, że nie będzie to kolejna klapa, pomyliłem się. Film był strasznie nudny, gdyby nie popcorn to nie wiem czy wytrwałbym do samego końca. Jeżeli ktoś nigdy nie był w supermarkecie to zapraszam do obejrzenia tego filmu i zwiedzenia go razem z kamerą, fantastyczne przeżycia ; ]

ocenił(a) film na 6
cartneylove

Nie oceniaj tego filmu na miarę kina Hollywood. Oczywiście film nie wbija w fotel, w USA mało kto spojrzałby na ten film. Ale oceniałem go polską miarą, a jak na ansze warunki film jest dobry, akcja jest, gra aktorów poprawna, nie można się przyczepić. Ale jeśli ktoś oczekuje mega efektów specjalnych i nieśmiertelnych bohaterów to nie poelcam

ocenił(a) film na 7
stadnicki82

Zgadzam się. Wybrałam się na ten film bo już miałam dosyć tych amerykańskich gniotów i polskich komedyjek romantycznych. Tylko po seansie czułam niedosyt. Gdzieś w połowie filmu twórcom skończyły się pomysły na dalszą realizację. Mogli trochę bardziej się przyłożyć. Zbyt wiele niedomówień - jak go złapano, co z nim zrobiono, jak oskarżono Himka...

ocenił(a) film na 7
elninka

Przecież chłopak od początku filmu był "słaby" i dobry.. Gdy go wrobiono w zabójstwo nie dał sobie z tym rady - na początku była scena gdy jego życie było zagrożone, chciał popełnić samobójstwo i do końca nie wiadomo czy przeżył, ale to już jest pozostawione interpretacji widza. Policjanci przyjechali aby zabrać go na rozprawę, lecz nie mogli z powodu samookaleczenia, więc nie miał się nawet jak obronić, choć podejrzewam, że nie miał na to siły. Film jak na polski film według mnie dobry..

xVenie

ale ale
zwróc uwage jak policjan gada na ty z panem kierownikiem ochrony !!!!!!!!!!!!!
pozatym jak pan kierownikochrony gada z kierownikiem sklepu!!!!!!!!!
ocena ?????????

maranzano

pozatym nasz ukochana władza do konca filmu daje odczuc sie jak przekupiony synek !!!!!!!!!!!!!!!u ruskich jestesmy na plusie z ruskimi władzami !!!!!!! korupcja do konca szpiku !!!!!!!!!! prokurator tez !!!!!!!!
fikm symetria !!!!!!!!
film supermarkiet to druga czesc symetri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahahaha
klimek głowny bohater taz bedzie miał gówno do powiedzenia !!!!!!!!!
policja na stopie dobrej z ojczymem hahahaha!!!!!!!!!!
a gadka kierownika sklepu z kierownikiem ochrony!!!!!!!!
ale ubaw!!!!!!!!!!

maranzano

3 fimy jak na razie
SAMOWOLKA
SAPERMARKIET
SYMETRIA !!!!!!!!!!
no nie mamy szow w polskim kinie !!!!!!!!!
VIVA POLONIE !!!!!!!!!!!!!!!!!

maranzano

moze znajac polskie prawo bardzo dobrze klimek wyszedłby z opresji ??????

ocenił(a) film na 4
stadnicki82

Zgodzę się z Tobą, że film na polskie realia jest lepszy od co po niektórych, dlatego też dostał ocenę 4 a nie niższą. Pytanie tylko brzmi w jakim przedziale punktowym mam/y oceniać polskie produkcję .? Bierzemy pod uwagę, że Polacy nie potrafią nakręcić porządnego filmu( przeważnie) dlatego dajmy trochę wyższa ocenę bo się należy .? Sorry ale biorąc pod uwagę dzisiejsze realia kina to ten film był słaby i nic tego nie usprawiedliwia. Dlaczego można zrobić taki zwiastun, że idąc do toalety w kinie przystałem i obejrzałem do końca po mimo ciągnącej mnie siły w stronę wyjścia .? Zawiodłem się strasznie bo zaciągnąłem znajomych na jak myślałem rewelację tego roku i jak się na końcu okazało wyszedłem z kina ze spuszczoną głową.

stadnicki82

Pomysł bardzo dobry.Zgadam się z elninką ze zabrakło twórcom pomysłu.Trzeba jednak obejrzeć,żeby widzieć ,że nasze kino to nie tylko komedie romantyczne i robi się coś poza nimi.Obsada świetna i dlatego śmiało oglądać.Mikołaj Rozderski coraz częściej gości na ekranach i też z ciekawością obserwuje się jego rozwój

stranka1976

"że doskonale oddało polskie realia skur...synstwa"
dlatego objerze sobie to zdanie mnie przekonalo ;p