5,7 19 tys. ocen
5,7 10 1 18995
4,9 7 krytyków
Syberiada polska
powrót do forum filmu Syberiada polska
Radek2199_filmweb

PRZEŚWIETNY!!!!!!

Radek2199_filmweb

Nie radziłabym. Mój sąsiad był z klasą i ocenia pesymistycznie.

ILOVES

To był czy ma podejście pesymistyczne?

Olaf

Można by powiedzieć- i to i to. Był i ocenia- mówiąc jak najprościej- na bardzo nudne.

ILOVES

Nie rozumiem. Ocenia pesymistycznie mimo, że widział? Przecież to jest bez sensu. Wiesz co to jest pesymizm?

Olaf

Jasne. Ale tak jakoś mi się powiedziało. W każdym razie wiadomo o co chodzi.

użytkownik usunięty
ILOVES

"z klasą" - gimbus zapewne, z klasą w dodatku i jeszcze się nudził. jak ktoś jest pusty i niedojrzały to niech
nie chodzi na takie filmy. podobno klasy były na Hobbicie i byli zachwyceni tą wydmuszką z Ameryki.

Zgadzam się co do Hobbita.

Radek2199_filmweb

byłem na Tajemnica Westerplatte to mi się podobał ale czy to mi się spodoba po zwiastunach wygląda ciekawie

ocenił(a) film na 6
Radek2199_filmweb

Ja pojechałam, bo planowałam już dużo wcześniej obejrzenie tego filmu.
I niestety zawiodłam się.. Film zły nie jest, może nawet dobry. W mojej ocenie jednak (zaznaczam, że to tylko i wyłącznie moja ocena) zdecydowanie nudny. Coś tam się niby dzieje, ale.. Wiem, że to nie ma być kino akcji, jednak brak pazura.
Wiele dobrego dla Syberiady zrobiła Sonia. Mam wrażenie, że gdyby nie jej rola, to prócz plenerów nie byłoby co oglądać.
Generalnie dla Syberiady 5/10, punkt dla Soni Bohosiewicz więc 6/10.

użytkownik usunięty
hashimi_sumiko

rozumiem narzekać na liczne zakłamania, na brak ukazania realizmu, ale nuda?? LOL

ocenił(a) film na 6

Brak realizmu i przekłamania zarzuciłabym filmowi, gdyby miał dokumentować te wydarzenia.. Film opowiada o tym, jak MOGŁO BYĆ. Flashback_ po przeczytaniu Twoich wypowiedzi zastanawiam się, dlaczego odmawiasz widzom swojego zdania? Znawcą kina jest ten, kto podziela Twoją opinię??? Ciekawe.. O gustach się nie dyskutuje, a komentarz w stylu "LOL" i jakość Twoich wypowiedzi w ogóle, mówią mi by jednak odpuścić sobie polemikę z Tobą.

ocenił(a) film na 5
hashimi_sumiko

NIE POLECAM !
WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z KINA

ocenił(a) film na 4
Radek2199_filmweb

byłam i średni, żeby nie powiedzieć słaby. Kolejny polski film z podobną fabułą i podobnymi aktorami. A i aktorzy młodego pokolenia raczej słabo wypadli. Jeszcze ten chłopak, co grał Stasia jako tako, ale te jego dziewczyny strasznie słabe i sztuczne, szczególnie ta, co grała żydówkę.