Syberyjska edukacja

Educazione siberiana
2013
6,4 2,9 tys. ocen
6,4 10 1 2870
Syberyjska edukacja
powrót do forum filmu Syberyjska edukacja

EDUKACJA SYBERYJSKA czyli ku...a odwrotnie jak tu jest napisane.......................

Reznik

Puść film od tyłu - będziesz miał tak samo.

Reznik

A to Cię lektor w h**a zrobił, żartowniś jeden...

ocenił(a) film na 5
Dragal

żartujecie ale takie sytuacje są w wielu tytułach...........ja cenię sobie porządek a tu mamy chlew mądrochołki.....

Reznik

zgadzam sie,tu maja blad,bo Piotr Borowiec(lektor filmu) czyta edukacja syberyjska

pawelk1504

A moze warto przeczytac tytul w oryginale, a nie powielać bezmyślnie błędy lektora

bombay

To spojrz jak brzmi tytul w oryginale,wiec blad nie lektora,ale tlumacza albo obie formy sa poprawne

ocenił(a) film na 7
pawelk1504

W gramatyce języków łacińskich najpierw jest rzeczownik a po nim przymiotnik.

flanker69

O tym wiedzialem,ale dzieki.Chodzi jednak o Polski tytul tego filmu,gdyz z tego co pamietam ze szkoły to przymiotnik moze stac przed rzeczownikiem,jak i za nim,choc bardziej naturalne jest gdy przymiotnik jest po rzeczowniku.Niby nie jest to jakas wielka rzecz,ale ,jak czytam posty o ,,bezmyslnych bledach lektora" to mnie takie osoby smiesza,bo pisza glupoty.Dla mnie poprawne jest tlumaczenie tytulu-Edukacja syberyjska,ale jak i tu na filmwebie i na imdb jest odwrotnie

ocenił(a) film na 1
Reznik

masz zajebisty problem,ale dobrze że się z tym z nami podzieliłeś,bedzie ci lżej po prostu

ocenił(a) film na 5
Matiasparviere70

Lubisz to