...marna podróbka Dark City? lub Dom na końcu ulicy? tylko tyle Mi się skojarzyło z tym filmem. Do sci-fi np. The Machine to ten film nawet się nie umywa
- Obydwa filmy, podobna muzyka i dziwny klimat (dość nietypowe filmy), od razu skojarzył Mi się z The Machine :) Pozdrawiam
maszyna to naprawde gniot, ten zasłużył na 6. Gdyby nie głupota bohaterów w pewnych momentach dałbym nawet 7.
W The Machine była logika i sens i normalnie się oglądało nie zastanawiając sie WTF? No i ten klimat sci-fi lat '80 i muzyka :)) Taki nietypowy "rodzynek" jak Equilibrium czy Gattaca. Fajne są takie filmy, nietypowe pomysły etc.
- Widać, jaką kulturę wyniosłeś z domu - Tylko na tyle było Cię stać aby napisać coś sensownego o filmie, żałosne !! (Twoja odpowiedź jest zgłoszona do admina) - (p)rostaczku (przez małe p jak 0) Pozdrawiam.
Nie zrównuj tego filmu z błotem, bo nie jest zły, jest raczej filmem dla wytrwałych ale pointą nagradza.
Mnie on - od strony ułożenia fabuły, bohaterów i klimatu muzycznego i wizualnego - kojarzył się bardziej z "Wyspą" z Obi Wanem.
Jest to solidne SF, których niestety mało obecnie, bo cała reszta, to raczej na odmóżdżenie się nadaje.
Moje zdanie jest takie - film jest naprawdę dobry i nie ma co mówić nikomu żeby spier..., czy że kultury z domu nie wyniósł - wyluzujmy, a jak ktoś nie zrozumiał, to niech obejrzy jeszcze raz - PRZECIEŻ NIKT SIĘ NIE DOWIE ;)
A ! I jeszcze jedno, wildecard, podziel się z nami dlaczego Ci się nie podobał, bo tak... wiesz nie podobał mnie się się, bo nie, to tak trochę "enigmatyczne" jest ;)
Pozdrawiam
również miałam wrażenie oglądając ten film, iż jest to zlepek paru już obejrzanych filmów. Na początkującego amatora SF ten film może wywrzeć ogromne wrażenie - niestety dla weterana, będzie to właśnie twór powstały przez połączenie paru klasyków. Niemniej jednak fajnie się oglądało:)