tzn. najlepsze role według mnie: Kinga Preis, Andrzej Chyra i niezmanierowany Borys Szyc.
A wg Ciebie co było było takie mistrzowskie w wykonaniu Kingi Preis? pojawia się na chwilkę i nawet nic nie mówi.
? "Na chwilę", czyli zdążyła zagrać scenę rodzinną (z córką), scenę gwałtu (wraz z poprzedzającym ją spotkaniem z oprawcą) no i dość sugestywną scenę widzenia z mężem w więzieniu. Mistrzostwo polega na oddaniu emocji, niekoniecznie na mówieniu. To filmy nieme są dla Ciebie skreślone, bo tam "nikt nawet nic nie mówi"? ;-)
Kinga Preis ? Kpisz czy o drogę pytasz ? Jak tylko widzę tę gębę na ekranie mam odruch wymiotny. Ale zgadzam się z jednym- drugi plan "ratuje" film. Dopisałbym tylko świetnych Jakusa i Chabiora. Te jego rzucane kwestie (z resztą nie tylko w tym filmie) typu: "lubi dzieci :)" są rewelacyjne.
Andrzej Chyra i Borys Szyc moim zdaniem graja pierwszoplanowe role w tym filmie o.0
No bez żartów. Kinga Preis pojawiła się kilka razy na ekranie, z tego co kojarzę to nic nie powiedziała i zagrała najlepszą rolę drugoplanową wg Ciebie? Ja tam nie widziałem u niej żadnych emocji. Raz siedziała przy stoliku na widzeniu i to wszystko.
Borysz Szyc i Chyra jak zwykle świetnie!