Syn Boży

Son of God
2014
6,7 6,4 tys. ocen
6,7 10 1 6352
2,5 2 krytyków
Syn Boży
powrót do forum filmu Syn Boży

Jezus jest taki piękny, że aż słodki....Tą historię zna każdy, w związku z tym z uwagą ogląda się
każdy szczegół... jak dla mnie to było wszystko za... kolorowe, postaci z wyglądu takie wszystkie
ładne...nawet maryja pod krzyżem ma tak piękny makijaż, ze na zbliżeniu widać że jest nieźle
"zretuszowana" fluidem. Pozatym jest kilka niedomówień np. to że Jezus przyszedł do uczniów
pomimo drzwi zamkniętych :P a Tomasz nie widział go tylko inni powiedzieli mu o tym a on wtedy
nie uwierzył....:> "Pasja" była lepsza a Monica była lepszą Maryją ;) także... 5

kingastr

Dla mnie ten film to szereg wzruszajacych i poruszajacych scen.Nie ma potrzeby,aby w kazdym filmie ,,pasjonowac sie biczowaniem,, i liczyc kazda rane Jezusa.Litosci ; )))

elase

Są dwa rodzaje ludzi : Ci co kochają Pasję, i Ci co wolą "Syna Bożego" ;)
Film do Pasji nie sięga nawet kostek, przede wszystkim za :
Brak wody i krwi tryskających z serca po przebiciu włóćznią
Brak ostatnich słów Jezusa
płaczliwa i trochę bez charakteru twarz Jezusa, jakby wcale nie zależało mu na ludziach
filmowa maryja to ofiara skalpela z pretensjami ... czy nikt tego nie zauważył?
Faryzeusze zdają się nie wiedzieć w ogóle co robią

Ot, taka produkcja międzynarodowa żeby zgarnąć trochę kasy przed świętami.
Wierzącym ludziom polecam, bo zawsze warto sobie niektóre emocje uprzytomnić. Natomiast nie jest to film poruszający "zatwardziałe serca"
Ale może tylko ja tak to odbieram?
Poruszył was ten film?

__Fragile__

Wiem co masz na mysli-realizm do bolu ; ) Film ''Pasja'' hm...nie pozostaje mi nic innego jak po latach powrocic do niego - sprobuje ; )

__Fragile__

Film mial siegnac ''Pasji'' czy moze mial ja przeskoczyc? ; ))) Dla mnie film niekoniecznie musi byc czolgiem co miazdzy od poczatku do konca-ale moze nie jestem jakims wytrawnym smakoszem : D

elase

Co kto lubi.
Realizm do bólu... Nie sztuką jest przedstawić fakty, sztuką jest dobrze opowiedzieć :)