Sypiając z wrogiem

Sleeping with the Enemy
1991
6,8 21 tys. ocen
6,8 10 1 21469
6,3 7 krytyków
Sypiając z wrogiem
powrót do forum filmu Sypiając z wrogiem

Koleś znalazł ją w kiblu kilka dni po pogrzebie - nie ma potrzeb fizjologicznych? Nie spuszczał wody ani razy? A do tego mamusia, która jest tak naiwna, że od razu wypaplała pierwszemu lepszemu, gdzie jest córka. Najlepiej przedstawiony sam mechanizm przemocy - pierwsze pół godziny filmu, dalej coraz większy gniot.

ocenił(a) film na 5
aiello

ogólnie to się z Tobą zgadzam, natomiast z obrączką to wrzuć sobie gwóźdź to sedesu i zobaczysz, że wcale nie tak łatwo go spłukać ;)

użytkownik usunięty
aiello

Co do tej obrączki... Ten koleś jak było widać tam już nie mieszkał, bo meble i szafy były nakryte prześcieradłami, więc chyba też się tam nie załatwiał ;)

ocenił(a) film na 6
aiello

może była jeszcze jedna łazienka

ocenił(a) film na 8
aiello

to nie był kibel tylko bidet także mógł nie używać, chociaż zgadzam się z przedmówca, że tez się stamtąd wyprowadził. a co do matki? stara schorowana osoba, martwiąca się o córkę, nie dziwne, często tak się zdarza.. że z wiekiem starsi ludzie stają się naiwni bardziej niz nam się wydaje.

ocenił(a) film na 5
aiello

Chcialam napisac tu jakis wywod nt. tego filmidla, ale szczerze piszac - nie chce mi sie.
Troche nielogicznych watkow, to wszystko jakby niedopracowane. No ale przeciez, nie kazda sekunda filmu musi byc megalogiczna i racjonalna.
Podobalo mi sie przez pierszwe parenascie minut - do momentu zaginiecia Laury i jej pogrzebu. Zapowiadalo sie naprawde niezle. Pozniej... niestety J. Roberts byla zbyt "juliowata" jak dla mnie. Wielki usmiech, burza wlosow - to samo co zawsze i z minuty na minute coraz bardziej irytujaca. Do tego glupie zachowanie jej bohaterki (w osrodku u matki, powrot stamtad, zauwazenie w domu zmian i nie zrobienie niczego, choc ujrzawszy rowno powieszone recznki powinna spieprzac gdzie pieprz rosnie to ta dalej lazi po tym domu, szuka niewiadomo czego - no idiotyczna ta rola!).
Mialam nadzieje na dobry dramat psychologiczny dotykajacy problemu przemocy... A okazalo sie to bardzo przecietne polaczenie wzruszajacej (w zamysle tworcow) historii i nieciekawego thrillera.

aiello

to był bidet a nie kibel. A co to matki to była przecież niewidoma, a jak ten gościu powiedział, że jest z policji i martwi się o córkę więc czemu nie miałaby uwierzyć jemu.

aiello

Nic dziwnego że się nie spłukała, już jak laska ją wrzucała to pomyślałam bicz plis, mogła zabrać ją ze sobą i opylić komuś. No ale fabuła musi się kręcić, musiał ją znaleźć;) Mówcie co chcecie ale i tak najlepsze były poukładane w szafce puszki na koniec:P

msnobody

ludzie, to nie było WC tylko bidet, po druigie facet ma duży dom i kilka lazienek. MYŚLEC!!

avoocadoo

co ma piernik do wiatraka? MYŚL!!

avoocadoo

Rozwalają mnie osoby, którym do tego stopnia zależy na tym aby przekonać innych do swojego zdania, że wykłócają się, piszą po 10 tych samych postów do jednego tematu, a do tego zarzucają komuś niemyślenie. Gościu zastanów się dwa razy bo to że piszesz wirtualne posty nie zwalnia Cię z zachowania kultury, gdybyś sypał/a takie teksty na ulicy to dostałbyś z pół obrotu i tyle byś miał/a. Chyba Tobie wyłączyło się MYŚLENIE. Radzę zastanowić się dwa razy nim zarzucisz komuś niemyślenie bo nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie komputera...

msnobody

Buehehe to ty piszesz jak zakompleksiony troll walac teksty o polobrotach

ocenił(a) film na 9
avoocadoo

Z tego co zrozumiałam to nie był ich dom codzienny tylko jakiś wakacyjny. Być może po jej zaginięciu od razu stamtąd wyjechał zresztą było wyraźnie widać w tej scenie że dom był niezamieszkały (prześcieradła na meblach) kiedy tam wrócił

aiello

Miała właśnie to samo napisać. :D

Lily303

ludzie, to nie było WC tylko bidet, po druigie facet ma duży dom i kilka lazienek. MYŚLEC!!

Lily303

aiello