na moją ocenę składają się 2 czynniki po pierwsze ulubiony aktor B.W. a po drugie jest to taki rodzaj filmu , który najbardziej lubię, czyli po skończonym seansie analizuję go i dopiero wszystko układa się w logiczną całość. Mówiąc krótko film daje do myślenia nad fabułą przyklady (Inni, Podziemny Krąg itp.) Super!!! Lubie takie zakończenia.
Witam w klubie. U mnie tez Bruce Willis zajmuje jedno z pierwszych miejsc na ulubionego aktora.
zgadzam się z w 99% z twoją opinią i daję 9/10 a to za sprawą B.W. ;-) do którego nie pałam nadmierną sympatią. Podzielam natomiast uwielbienie do tego typu zakończeń, np. Podziemny Krąg.
Szósty zmysł jest doskonale zrealizowany, trzyma w napięciu do ostatniej chwili. Chociaż na ekranach kin, tego typu tematyka, byla już wielokrotnie przerabiana, tu nabiera rumieńców i zupełnie innych barw. Pomimo braku wymyślnych efektów specjalnych, ten niskobudżetowy obraz przemawia do widza. Na uwagę zasługuje również odtwórca dziecięcej roli, fenomenalny Joel Osment.
Tak, film-rewelka ;) Świetny po prostu i końcówka zaskakuje, o tak... Nawet BARDZO. Tak samo jak w 'Innych'. Takiego obratu sprawy sie nie spodziewałam ;)
Jeden z moich ulubionych filmów. Świetna rola małego Osmenta. Jednak nie specjalnie podobał mi sie Bruce Willis (chociaż normalnie go lubię). nie wiem czy miał taką rolę, czy tak kazali mu grać, ale wg mnie zagrał za bardzo sztywno, bez życia, troche nijako. Ale na szczescie nie przeszkodzilo mi to w odbiorze filmu ;P Polecam wszytskim.