PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635282
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Film się skończył, ale pozostał niedosyt. Nie podobało mi się to, ze całkiem dobra historia została upchnięta w 107 minutach. Według mnie ten scenariusz o wiele lepiej sprawdziłby się jako serial - góra 10 odcinków (broń Boże tasiemiec z 6 sezonami). Więcej wątków można by rozwinąć, lepiej przedstawić każdą z postaci. Od filmów tego typu oczekuję specyficznego klimatu, nastroju grozy, strachu, który nie wynika z widoku masakry i hektolitrów krwi. Tutaj... cóż, niby to było, ale jednak nie do końca, tylko posmak taki i niedosyt.
Jak dla mnie ten film zasługuje na 7/10, był dobry i nic więcej.

ocenił(a) film na 8
Haliah

Jak wyobrażasz sobie ten film powiedzmy w 10 odcinkach?:) W ostatnim odcinku okazuje się, że główny bohater nie żyje a co w pozostałych odcinkach? W każdym poznajemy po jednym "duchu"? Ludzie by nie wytrzymali do końca. Zresztą filmy z reguły bardziej się ceni niż seriale. Jak dla mnie film jest dobry taki jaki jest. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
wasilij_z_kamczatki

No cóż, może istotnie przesadziłam z tymi 10 odcinkami, ale dla mnie ten film był po prostu za krótki, za mało rozwinięty, zbyt "powierzchowny". Wolałabym jednak ten scenariusz jako taki miniserial. Pozdrawiam również :)

Haliah

Jeden z niewielu filmow w ktorym zakonczenie bylo takie jak trzeba i w dobrym momencie. 10 odcinkow??? Moim zdaniem historia w sam raz na film a nie zaden serial, wted stracilab na wartosci. Niczego w tm filmie nie było za mało ani za dużo, bardzo mi sie podobało to wyażenie. Bo przeciez nie chodziło o historie tych duchów tylko o historie po pierwsze pschologa a po drugie chlopca.