PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635285
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

po obejrzeniu filmu zastanawiałam się, czy były jakieś sceny które zaprzeczały zakończeniu... mam nadzieję, że wiecie o czym mówię, że np. z kimś rozmawiał. Ja się żadnych nie dopatrzyłam.

ocenił(a) film na 10
Adiocya

Rzeczywiście nie było. Nikt się do niego nie odezwał.

ocenił(a) film na 10
Adiocya

I jakoś w czasie filmu nie zwracało się na to uwagi... tylko zastanawia mnie jedna rzecz- jak on sie dostał do domu tamtego małego chłopca? przecież nie zapukał... a samemu też raczej by "ot tak" nie wchodził i w milczeniu siedział z matką tego chłopca... to mi nie pasowało, ta jedna scena.

ocenił(a) film na 8
an3tek

Ja oglądałam ten film któryś raz z kolei i specjalnie przez cały czas zwracałam uwagę na to czy rozmawiał z kimś i na takie inne rzeczy które mogły by świadczyć o tym ze nie jest duchem i osobiście nie dopatrzyłam się niczego takiego.

an3tek

choc ta scena jest w sumie bardzo symboliczna, to jednak rzeczywiscie budzi duzo watpliwosci...

Adiocya

Na końcu filmu, kiedy chłopak siedzi w garderobie z duchem jakiejś poparzonej kobiety wchodzi nauczyciel jąkała i się spytał, z kim rozmawiał na to mały ze role ćwiczył, ale przewiesz on słowa w tym przedstawieniu niemów a nauczyciel sam mu tom role dał to owym powinien wiedziec.Nie jest to coś wielkiego, ale zawsze.

ocenił(a) film na 9
14_maciej

No tak, ale w filmie widzisz tylko minutowy urywek z przedstawienia. Nie wiesz czy nic nie mówi przez całe przedstawienie :) A więc nie może to być uznane jako błąd w ealizacji.

ocenił(a) film na 10
Adiocya

Ja dopiero pod koniec filmu uświadomiłam sobie że nikt z nim nie rozmawiał. Nikt na niego nie zwracał uwagi. Ale to był fajny film xD

ocenił(a) film na 10
Adiocya

Była jedna scena, która mnie zastanowiła. W sklepie jego żony, kiedy ona wręczała prezent urodzinowy gościowi co z nią pracował. Doszło wtedy między nimi do czułej wymiany uścisków. Nasz "duch" akurat to zobaczył wyszedł, trzasną drzwiami, aż pękła szyba, a za nim wybiegła jego żona i próbowała z nim porozmawiać. Pytanie: czy próbowała by się usprawiedliwiać gdyby miała do czynienia z duchem ?

ocenił(a) film na 8
Boski_Diego

Ale ona nie wybiegła się tłumaczyć tylko sprawdzić kto zbił szybę, dlatego się rozglądała na ulicy, a że akurat spojrzała w stronę, w którą poszedł Bruce to już czysty przypadek ;)

ocenił(a) film na 10
dulkaaa

Tak samo jak wtedy, kiedy spojrzała na niego w restauracji podczas ich rocznicy ślubu, ale może to dziwne, ale zaraz po tej scenie uświadomiłem sobie, że jednak on.. umarł ;) było to dość trudne, zwłaszcza przy pierwszym razie, ale nie myliłem się. Wystarczy znać reżysera, dopatrzeć się szczegółów i... oglądać :) a wszystko stanie się jasne.