PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635285
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Film genialny !!!! Trzeba go obejrzeć parę razy żeby wszystko dobrze zrozumieć, ja sam oglądając go nie wiedziałem pod koniec o co chodzi dopiero mi wytłumaczyła siostra. Zgodzę się też że film imponuje prostotą straszenia ludzi, żadnych zombi i potworów tylko tak jak to powinno wyglądać. Widać nie trzeba pokazywać potworów żeby skłonić ludzi do strachu i myślenia.

Pozdrawiam wszystkich !!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
floo123

Zgadzam się z tym, że film jest genialny, trzyma w napięciu i potrafi przestraszyć, jednak nie zgadzam się z tym, że trzeba go obejrzeć go kilka razy, obejrzałem go raz, później leciał w telewizji, ale już nie czułem napięcia ani zagadkowego klimatu, nie było elementu zaskoczenia. Po prostu wszystko co w filmie najlepsze, znika kiedy ogląda się go drugi raz.

ocenił(a) film na 9
VojtasB

zgadzam sie, że film świetny i przede wszystkim chyba pierwszy raz z tak "fajnym" zakończeniem. chodzi mi o postać którą gra Wilis, że okazuje sie martwy. potem coś takiego zrobili w horrorze "Inni" z Kidman ale już nie było to takie zaskakujaje jak w 6 zmyśle. no i genialna rola małego Osmenta, który moim zdaniem powinien dostać za nią oscara! Pozdrawiam wszystkich!