PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635282
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

W momencie jak Cole poszedł do toalety się załatwić za jego plecami przechodził duch.Ta scenka wraz z dobrym dźwiękiem spowodowała że aż podskoczyłem.
O to właśnie chodzi w takich filmach.Nie potrzeba krwi tylko przedłużający się moment spokoju i nagle nieoczekiwany dźwięk z przerażającą sceną.
Ogólnie film bardzo dobry.Ocena 8/10

simon3333

Ja się przestraszyłam gdy Cole był na stypie i wszedł do pokoju zmarłej dziewczynki, a ta złapała go za nogę. Ja bym dostała zawału.... ;p

simon3333

W czasie tej sceny moja siostra upuściła coś za moimi plecami. Więc nie tylko podskoczyłam, serce prawie podeszło mi do gardła. Film rzeczywiście bardzo dobry.

ocenił(a) film na 8
simon3333

Ten film ma dużo scen, w których serce podchodzi do gardła.... genialny.

ocenił(a) film na 9
simon3333

Też się wtedy nieźle przestraszyłam. ;) Film świetnie buduje napięcie.

ocenił(a) film na 9
simon3333

Po obejrzeniu pierwszym razem gdy byłam jeszcze niewielka to po seansie wszędzie widziałam przerażjace kobiety z nożem w ręce:D Pomimo tego,że za drugim razem już wiedziałam co mnie czeka to i tak kilka scen mnie zaskoczyło.Dreszczyk emocji+ciekawa historia+zaskakujące zaskoczenie=bardzo dobry film:)

ocenił(a) film na 10
simon3333

Ja ani razu się nie przestraszyłem. Może dlatego, że kiedyś oglądałem ten film, ale najbardziej smutna i w pewien sposób przerażająca była dla mnie scena z kamery tej dziewczynki. Dlaczego ta kobieta podawała jej środek wymiotny?

ocenił(a) film na 8
lucas19000

Wydaje się, że po prostu ją podtruwała, ale z jakich pobudek nie jest do końca jasne... Zresztą co za matka ubiera się na czerwono na pogrzeb dziecka :/ Może te słowa wywołają falę oburzenia, ale jestem tradycjonalistką i mnie to odrobinę zbulwersowało :)

ocenił(a) film na 10
katrrina

Czerwień na pogrzebie symbolizuje brak żałoby, smutku po zmarłym, to by wiele tłumaczyło poza tym wydaje mi się że to nie była jej matka tylko macocha.