PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825}

Szósty zmysł

The Sixth Sense
1999
7,8 635 tys. ocen
7,8 10 1 635285
7,5 53 krytyków
Szósty zmysł
powrót do forum filmu Szósty zmysł

Wszyscy zachwycają się zakończeniem. Czy naprawdę nie zauważacie że jest ono straszliwie niespójne? Oczywiście jest zaskakujące i w konwencji filmu - ale jest niespójne. Po prostu widz jest tak zaskoczony, że nie zdaje sobie sprawy z tego, że niemożliwe było to, żeby przez cały czas bohater nie zauważył, że jest duchem. Sprawa przenikania prez ściany mnie nie interesuje. Ale żona? Jak można nie zauważyć, że żona nie czuje dotyku, nie słyszy !!! co się do niej mówi. Zauważył, że płacze i ogląda filmy, a nie zauważył, że jest głucha i ślepa (na niego) ???
Pomijając zakończenie dla Bruce-a Willisa... Zakończenie dla chłopca - co za beznadzieja. Nawet do końca się nie skończyło. Chłopak przeżywał koszmary i nagle przeżywa olśnienie - może duchy chcą pomocy. Tak po prostu... (chała). I pomaga duchowi (YES!) i koniec. Coś tu jest nie tak... Ciekawe, czemu Bruce Willis nie pokazał mu się z kulką w brzuchu?
No i film mocno się ciągnie - jak guma do żucia.

W ten sposób powiedziałem co mi się w tym filmienie podoba. Podoba mi się tylko Bruce Willis - lubię tego aktora i tylko dlatego dałem 2 pkt.

ocenił(a) film na 9
crosser

chyba nie do konca zrozumieles ten film
Idea tego wszystkiego jest taka, ze duchy opisywane w tym moim zdaniem wspanialym filmie "widza tylko to co chca widziec". Dlatego Malcolm nie zauwazyl ze jest duchem. Przypomnij sobie sceny, w ktorych gl bohater probuje otworzyc drzwi do swojej pracowni w piwnicy - wydaje mu sie ze sa zamkniete i szuka klucza. A gdy juz uswiadamia sobie ze jest duchem - widzi ze dzrzwi sa po prostu zastawione jakims tam kredensem z ksiazkami. Czaisz juz?