Nie przypominam sobie bym przed czy po ,,szóstym zmyśle" widział równie zaskakujące zakończenie...cały film elektryzujący, a koniec wciska w fotel...
Po zakończeniu projekcji długą chwilę nikt nie podnosił się z miejsc...
Niekoniecznie, nie mogę się z Tobą zgodzić.... obejrzałam go ponownie po kilku latach i naprawdę mnie wcięło...
Mam nadzieję, że chodzi tu o podobne filmy do "szóstego zmysłu", jeśli tak to polecam "piękny umysł', jak mi się przypomni coś w podobnym klimacie to napiszę, pozdrawiam:D
''Inni'' są w podobnym klimacie, ale ''szósty zmysł'' moim zdaniem o klasę lepszy.
dla bystrego widza "i see dead people"wypowiedziane przez małego na początku filmu psuje go, jakkolwiek nie byłoby kultowe
podobny byl dosyc stary film .. no wlasnie. tytulu nie pamietam, ale byla to opowiesc o matce z dwojka dzieci. jedno chorowalo na chorobe przez ktora nie mogl wychodzic na swiatlo sloneczne. pojawili sie w domu nowi sluzacy. w domu zaczelo straszyc. no i akcja toczyla sie dalej.. az zakonczenie bylo podobne do szostego zmyslu
Też nie pamiętam tytułu filmu, ale matkę tych dzieci grała chyba Nicole Kidman.... a zakończenie też było niezłe....
Tytuł tego filmu Nicole Kidman o którym piszecie to "Inni".A sam film nie jest aż taki stary bo jest z 2001 roku
Tak Inni - dobry klimat niestety nie udało mi się obejrzeć do końca, chociaż "niestety" zakończenie znam. Gdyby mówić o podobnych filmach to gdzieś podobne klimat Dark Water ma (ten japoński zwłaszcza).
,,Innych" widziałem...warto.Dzisiaj kupiłem sobie ,,Wyspę tajemnic". Najgorsze,że znam zakończenie, bo wcześniej czytałem książkę...wiem,że tutaj o filmach być powinno,ale jeżeli ktoś lubi czytać,a nie oglądał jeszcze filmu, to bardzo polecam ,,wyspę skazańców" Dennisa Lehane!!!
O kurcze nie wiedziałam, że jest książka???... na pewno przeczytam bo film był naprawdę dobry....
Najgorzej jest leżeli znasz zakończenie filmu bo czytałeś książkę, wtedy film traci swój efekt, miałam tak z filmem "Myszy i ludzie" choć jedno i drugie w tym przypadku było świetne.
Książka jest rewelacyjna!!!zakończenie czytałem trzy razy...Zresztą Lehane warto czytać- to on napisał ,,rzekę tajemnic"
na podstawie której Estwood nakręcił kapitalny film, pod tym samym tytułem
Zdecydowanie film "Siedem", także: Wyspa tajemnic, Piękny umysł, Podziemny krąg, Psychoza
Z zaskakujących, mniej lub bardziej, zakończeń: Drabina Jakubowa, Tożsamość, Inni, Lokator, Psychoza, Lęk pierwotny (choć ja się domyśliłem), Podejrzani (najlepsze!), Piła, Podziemny Krąg, Gra, Osada, Siedem, Wściekłe psy, Kill Bill vol.1, Czysta formalność i swego czasu GW: Imperium kontratakuje.