Szalone serce

Crazy Heart
2009
7,1 16 tys. ocen
7,1 10 1 16029
6,4 15 krytyków
Szalone serce
powrót do forum filmu Szalone serce

Kawał znakomitego aktorstwa + można powiedzieć nagroda za całokształt twórczości dla weterana. Film - bez rewelacji, ale można oglądnąć - osobiście jakoś nie mogłem wczuć się w "country klimaty", choć jako studium alkoholizmu może być - (spoiler) szkoda że w realu wyjście z nałogu nie jest takie proste.
PS. Nie wymieniony w czołówce Collin "Córuś" Farrel w epizodzie.

ocenił(a) film na 6
piotrbimbasik

Ja bym określił to tak: nieudana próba nakręcenia ambitnego filmu. Bridges i Farrel byli genialni, ale jakby film nie wzbudza żadnych emocji poza pytaniem "kiedy to sie wreszcie skończy". Piosenki był nawet spoko, ale sceny bez nich troche niefajnie sie ogląda. Ja tam dałem słabe 6/10

ocenił(a) film na 5
piotrbimbasik

Dobra muzyka, ale mimo tego nie mogłem się doczekać kiedy ten film się
skończy.

ocenił(a) film na 5
piotrbimbasik

jako film nudnawy, ale nie nużący. przydługi, o jakies 30 minut. opowieśc o alkoholizmie za płytka. MIłośc za płytka. rozliczneie z życiem za płytkie. Czy Ameryka jest ogólnie płytka? no i niedopracowane szczegóły - jak śpiewają KOlin i Dżef to widać, że im to nie idzie, że śpiewa podłożony głos. NIefajne, ale w sumie ujdzie w tłoku, dziwią nagrody. 5/10.

piotrbimbasik

On tego oscara to dostal chyba na zasadzie " dajmy mu go do trumny zanim zamkną wieko"