PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9953}

Szarada

Charade
1963
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 13290
7,0 24 krytyków
Szarada
powrót do forum filmu Szarada

...audrey hepburn oczywiscie :), a chyba nigdy nie byla bardziej slodka niz w 'szaradzie' wlasnie :) a sam film? rowniez czarujacy - to chyba najlepsze okreslenie. poza tym: zabawny, inteligentny (te dialogi!), ze szczypta niepokoju i garscia romantyzmu... w sam raz na poprawe humoru, tudziez randke w kinie. goraco polecam!

ps. zazwyczaj stronie od tego typu kina, znuzony jego maniera i wtornoscia, 'szarada' to jednak wybitny przedstawiciel gatunku, stad tez moje nim oczarowanie, a nie znudzenie :)

ocenił(a) film na 10
katrol

Witam

Nie sposób pozostać obojętnym na urok pani Audrey Hepburn. Film jest fantastyczny i co dziwne myślę, że stosunkowo nieznany. A wielka szkoda, bo jeśli ktoś nie oglądał Szarady to może tylko żałować. Po tym filmie nie oglądałem już chyba nic lepszego jeśli chodzi o ten gatunek filmów. Piszę chyba, bo jest jeszcze jeden film, który może konkurować z Szaradą. Może nie dokładnie ten sam gatunek ale film z pewnością wybitny. Mam na myśli "Jak ukraść milion dolarów" oczywiście z ... Audrey Hepburn. Tam stworzyła niezapomniany duet z Peterem O'Toole. Gorąco polecam.

Pozdrawiam

PS: jak to miło, że ludzie wciąż dają się oczarować pani Hepburn.