PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179}

Szeregowiec Ryan

Saving Private Ryan
1998
8,1 659 tys. ocen
8,1 10 1 659353
7,9 80 krytyków
Szeregowiec Ryan
powrót do forum filmu Szeregowiec Ryan

Proszę o wypisanie w kolejności chronologicznej.

Wiem że pierwszy Caparzo, potem Wade, potem kto? I czy ten gościu którego spotkali przed
śmiercią Caparzo przeżył? Ten mały, z lekkim wąsem.

zPytam bo czasem można się było pomylić, bo niektórzy żołnerze podobni do siebie byli. Śmierć Mellisha, Jacksona widziałem, a Reiben i Horvath?

ocenił(a) film na 10
c0r

Caparzo - Wade - Jackson - Mellish - Horvath - Miller. Nie wiem na pewno czy Jackson zginął przed Mellishem , ale tak mi się wydaję. Horvath zginął na samym końcu przed Millerem co jakiś niemiec go postrzelił , a Reiben i Upham przeżyli. Co do gościa z wąsikiem to nie mogę sobie przypomnieć o kogo ci chodzi.

ocenił(a) film na 2
noellenoelle

Jackson zginął przed Mellishem

ocenił(a) film na 9
ValyrianSteel

chodzi o tego żołnierza małego, z wąsem, którego spotkali przed śmiercią Caparzo, tłumaczyli mu jaki mają cel misji. a jak nazywał sę gośćiu, który celował w towarzysza po wypuszczeniu niemca jeńca? ten troszkę gruby. mam słabą pamięc do nazwisk xD

ocenił(a) film na 10
c0r

To był chyba Horvath :)

ocenił(a) film na 2
c0r

Czy chodzi o sierżanta Hilla, granego przez Paula Giamatti? Tj. o tego żołnierza, który narzekał na bolące nogi i siadąc strącił deski, które zburzyły mur, za którym ukrywali się Niemcy? Bo jeśli tak to sceny z nim kończą się zaraz po ostrzelaniu tych Niemców. (On na koniec melduje swojemu dowódcy ,że "na dole czysto").
Natomiast ten grubszy to Horvath (Tom Sizemore) i mierzył do Reibena, który odmówił wykonania rozkazu wydanego przez Millera.