PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179}

Szeregowiec Ryan

Saving Private Ryan
1998
8,1 659 tys. ocen
8,1 10 1 659360
7,9 80 krytyków
Szeregowiec Ryan
powrót do forum filmu Szeregowiec Ryan

wielkie dzieło...

ocenił(a) film na 10

Wielkie dzieło Stevena Spilberga jest filmem prawie doskonałym. Świetne, bardzo realistyczne zdjęcia Janusza Kamińskiego, bardzo dobrzy aktorzy i jest tylko minus, a mianowicie fakt, że film jest troszkę nudny, jakoś nie wciąga nas zbytnio w akcję.

użytkownik usunięty
Sel

odpowiedż
Więc tak droga Leno. Film, o jakim piszesz jest najlepszym filmem o wojnie, jaki kiedykolwiek zrobiono ( z tym faktem godzić się musi mnóstwo z Was ), po drugie ( piszę to jeki fan tego dzieła ) nie było jeszcze nigdy w kinematografii takiego realizmu( wyposażenie, broń, ubiór itd., normalny widz nie zwraca na to uwagi, ale ja, fan uzbrojenia TAK ) i tyle naturalizmu aż do obrzydliwości ( bo nawet mnie sceny krwi ruszały), nigdy czegoś takiego nie było. Wojna kojarzy się każdemu ze strzłem w pierś, okrzykiem i gleba. Wojna tak nie wygląda, ludzie giną na ramionach kumpli, cząstki ludzkie latają w powietrzu i inne atrakcje. Tak właśnie wygląda wojna, i za to że jest własnie pokazana, TO JEST NAJLEPSZY FILM WOJENNY nakręcony na dzień dzisiejszy. Pa Leno.