PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236120
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Zastanawia mnie fakt dlaczego ten własnie świetny film nie dostał nawet nominacji do oskara, chociażby za wspaniałą muzykę?:) Wiem że może większość facetów nie przepada za tego typu filmami aczkolwiek mnie strasznie ujął, ahh :) Moim zdaniem trafił on do każdej wrażliwej osoby, heh :) I pewnie nie jednego faceta, aczkolwiek ja również nikomu nie przyznałem się że płakałem na tym filmie jak dziecko :) To takie mało męskie co nie guys?;d
Wracając do tematu, dlaczego brak nominacji za muzykę?;d Jak sądzicie?:)

ocenił(a) film na 10
elvis_87_2

Muzyka, moim zadaniem była bardzo dobra i mi się podobała, ale chyba nie aż tak dobra na Oscara... Chociaż takie jest moje zdanie...
Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 10
elvis_87_2

Muzyka, moim zadaniem była bardzo dobra i mi się podobała, ale chyba nie aż tak dobra na Oscara... Chociaż takie jest moje zdanie...
Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 10
mirabelka1234

ja kocham ten film za niesamowita muzyke!! po prostu super. nie wiedzialam ze jest jeszcze ktos komu tak okropnie sie spodobala. gdyby nie ta muzyka nie ryczalabym tak okropnie. lubie was

użytkownik usunięty
elvis_87_2

Elvis, mogę odpowiedzieć na Twoje pytanie: ponieważ "Szkoła uczuć" ani muzyka z tego filmu absolutnie nie zasługują na Oscara. Szerokie grono moich koleżanek podnieca się tym filmem, a ja zadaje sobie wciąż jedno pytanie: dlaczego? Czy to z powodu przewidywalnej fabuły? Czy może urzekła je historia niewinnej, dobrej dziewczynki, która cytuje Biblię i wciąż powtarza tym swoim głosikiem "thank you"
(słodkie). Rada: posłuchaj ścieżki dżwiękowej z "Marzyciela" Jana Kaczmarka, albo jakiegokolwiek utworu Hansa Zimmera.

Wystarczy dać przystojnego aktora i sukces gwarantowany :]

elvis_87_2

teŻ mnie to dziwi ! ten film jest piękny , ale oskary dostają takie głupie filmy jak Labirynt fauna , pozdro ! I ten film to mój ulubiony , więc nie gadaj że wiekszość facetów nie lubi takich filmów !

sly1111

Kiedy chcę się pośmiać wchodzę na to forum albo "Skazanego".. I proszę, 1 temat który otworzyłem i już ubaw po pachy :)

Powodzenia sly1111.

picek

picek - Zazdrościsz chłopakom ,że są uczuciowi i lubią takie a nie inne filmy :] ? Zauważyłam,że większość ludzi jest nie tolerancyjnych wobec drugiego człowieka. Każdy ma przecież prawo lubić coś innego.
To ,że ty nie przepadasz za "Szkołą Uczuć" nie daje Ci prawa by krytykować innych . Możesz wyrazić swoje zdanie , jak najbardziej..ale należałoby to zrobić w przyzwoity sposób.

Pozdrawiam ^^

ocenił(a) film na 2
Dark_Lady_2

Ludzie błagam! Oscar dla tego filmu byłby porażką.
Nie wiem dlaczego grono nastolatek tak sie podnieca tym filmem.
Mnie on nie urzekł. Jak dla zasługuje najwyżej na ocene 3/10. Nic więcej.
Jest naiwny, bez sensu. Teksty banalne. Ten film dobry na 13-14-15 latek którym brak miłości i wierzą (po oglądnięciu ego filmu) że każda dziewczyna , nawet taka która jest brzydka, nikt jej nie lubi znajdzie kiedyś swoją miłość. Naiwne. Takie sprawy jak wtym filmei w normatnym zyciu sienie zdarzają.
Wg mnie szczęściu trzeba pomagać.

ocenił(a) film na 4
sly1111

Ty porównujesz TO do " Labiryntu fauna" ?
cisza
cisza
cisza
Ludzie o czym wy piszecie?? Ten film jest tak naiwny i ckliwy, że niedobrze się robi.
Jest wiele filmów wzruszających, o wiele lepszych niż TEN.
Chcecie w miarę dobry i wzruszający film? Polecam "Mistrza" z Voightem i Dunaway. NIe jest to jakieś wybitne dzieło, zajebiście ckliwe i przesłodzone ale z pewnością lepsze od TEGO pod każdym względem.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
elvis_87_2

1/10 ode mnie dostał. Papierowy film o papierowych uczuciach. Tutaj nie ma mowy o płytkości, jest po prostu płasko.