PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236082
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Na podstawie jakiej książki został nakręcony ten film?

ocenił(a) film na 10
aannnnnaaa

"Jesienna Miłość" Sparks

PS Czytałam, świetna książka.

ocenił(a) film na 10
maaarcia_0701

Też czytałam i jestem przeciwnego zdania. Kompletna porażka:(

ocenił(a) film na 10
aannnnnaaa

Książka jest poprostu boska :) film też i wprowadzone zmiany mają swoje plusy zwłaszcza ,że czas jest przeniesiony o jakieś 40 lat :)
Po przeczytaniu jej można przyznać rację autorowi który na samym poczatku zaznacza ,że będziemy płakać bo tak faktycznie jest .
Ktos kto pisze ,że książka to porażka albo jej nie przeczytał albo to nie jego gatunek i niepotrzebnie po nią sięgał :) Mnie osobiście książka bardzo się podobała i od pierwszej strony do ostatniej nie odłozyłam jej ani na moment chociaż wiedziałam jak się skończy bo wczesniej oglądałam Szkolę uczuć około 6 razy ( to mój ulubiony film).
Sparks napisał wiele cudownych książek wyciskających u czytelnika łzy :) Trzy znich zostały przeniesione na duży ekran m.in. "List w butelce" leciał niedawno na TVN-ie i "Pamiętnik" :)
Dla lepszego zrozumienia miłości Jamie i Londona polecam przeczytanie "Jesiennej miłości" i obejrzenia "Szkoły uczuć" :) W oryginale i ksiązka i film noszą ten sam tytuł "A walk to remember" ,ale z niewiadomych przyczyn w Polsce tak bardzo się od siebie różnią,ale na to już nic nie poradzimy :)

Pozdrawiam wszystkich fanów zarówno książki jak i filmu :)

Agigii

również czytałem książke bardzo bardzo dobra ale film genialny , mój ulubiony :pp polecam książke i film , ja lubie american pie i straszny film ale doceniam także filmy takie jak A walk to remember , i kocham go