jak mi dacie 1 euro to wymysle taki scenariusz panie i panowie ze bedziecie plakali ze wzruszenia i ronili litry łez szczęścia....powaga...niech tylko Warner bros,paramount czy ktos tyrknie do mnie i startujemy....oczywiscie obsada bez zmian-mandy moore i shon west ponownie razem.....mam juz pomysly:
1.wersja realistyczna-pastor(ojciec mandy) ma skrywana tajemnice ktora okarze sie blizniacza siostra mandy ktorej istnienie ukrywal z jakiegos tam powodu i byla ona u ciotek i powiedzmy po 10 latach shan west standardowo wraca nad jezioro wspominac ukochana(jak co roku-motyw wiatru) i nagle bah patrzy na molo i jest kopia jak talala.......i co nie dalo by sie tak?zreszta jak mowa o milosci to pewne bledy nielogiczne poszly by w niepamiec...
2.Wariant malorealny ale zawsze mozliwy( w koncu to hollywod!!-fabtryka snow!!!!)- na studiach london spotyka dziewczyne tip top jak zmarla zona i oczywiscie w tej roli m.moore i iskierka start(panwie i panie tak naprawde nikogo by nie obchodzilo ze london zakocha sie w kims innym i zapomni o zonie skoro byla by to ta sama osoba co ona!!!! a do tego wrzucic romantyzm i new teledyska mendy jak w 1nce z ukochnym i i wszyscy(szczegolnie panie) i tak zakodowali by sobie ze to i tak jest jego zona choc nie ona :-))
3.wariant nierealistyczny ale kasiorka czynii cuda..-motyw z mumia powraca...hehe odrodzone cialo mendy a potem landon pojdzie na korki do Imoteph'a(ten zly kaplan z mumi) i zona wraca!!!!!
4.Wariant naj realny- nakrecic szkole uwodzenia 2 zapomniwszy o ostatnich minutach po slubie i wrzucic do 2 juz inne zakonczenie jedynki-czyli np zmudne leczenie i zeby bylo romantic to london odda jaimie swoj szpik a w dwojce to juz standard-zwloty i upadki a potem dzieci........
5.Nie ma sensu zrobic szkoly uczuc 2 bez m.moore albo z inna aktorka w jej miejsce i westem bo by byl kataklizm-przyklad?love story- film legendarny i kasowy do bolu a love story 2(historia oliviera) porazka do banii na kazdym froncie bo choc byl glowny bohater to juz bez zmarlej juz bohaterki) i co wy na to?
mi sie wydaje ze zupełnie bez sensu, I Twoje warianty i robienie szkoły uczuć 2 :)
pozdrawiam
Ja tam myślę, że dobrze że tak się skończyło. Koniec. Bo tak jak mówisz z innymi aktorami 2 by nie wyszła, więc nie będą próbować opowiadać przygód Landona, bo to by nie wypaliło. A poza tym po co ciągnąć to dalej? Sequele są prawie zawsze totalną porażką. A ten film wg mnie jest świetny(proszę mnie tu od razu nie mordować za to)i skończył się tak, jak się miał skończyć. Takie warianty jak Ty wymyśliłeś to warianty najbardziej banalne i przepraszam, że to powiem wg mnie po prostu głupie. Po co niszczyć i ciągnąć zamknięty film. Zamknięta opowieść. Wnioski, refleksje-własne. Nic więcej. Pozdrawiam:)