PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236116
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Jak London mógł byc tak głupi i wybrac Mandy????!! Przecierz ta jego była dziewczyna wyglądała znacznie ładniej i w ogóle była ciekawsza niż ta nudnawa dewotka, córka pastora!!!! Może Lyndon chciał po prostu zdobyc kogos nieosiagalnego???? Udowodnic sobie, jaki jest swietny i w ogole????? Moim zdaniem zle wybrał:((((

don_key

I jeszcze ten jej sweter!!!!! okropny :///

ocenił(a) film na 2
don_key

chyba nie załapaliście o co chodziło w tym filmie;/

don_key

a może jej się taki podobał?! :P
Naprawdę. Nie oceniaj ludzi po wyglądzie.
Żal mi Cie

ocenił(a) film na 8
don_key

Nie zuważyłeś/łaś,że Jamie go niesamowicie zmieniła...zmieniła go do niedopoznania.Przedtem był zarozumiałym,pewnym siebie chłopakiem,nie szanował nikogo wraz ze swoją grupką "przyjaciół" (jednak chyba to nie jest zbyt trafne określenie,bo nie byli takimi przyjaciółmi jeśli mogli sobie robić takie rzeczy,chodzi mi o tą afere z tym fotomontażem). Wcale nie był głupi,a wręcz przeciwnie zakochał się i nie chciał tego ukrywać.Jego wcześniejsza dziewczyna może wyglądałą ładniej,bo miała makijaż i przywiązywałą większą wagę do wyglądu niż Jamie,którą nie obchodziła opinia ludzi i dobrze się czułą taką jaką jest-naturalną i wyjątkową.Czy uważasz,że jak wybrał brzydsza dziewczynę to od razu jest głupi,tak bardzo się liczy dla Ciebie wygląd?!! Nie uważasz,że wnętze jest dużo bardziej ważniejsze!Moim zdaniem bardzo dobrze wybrał,bo Jamie była wyjątkową,niezwykłą dziewczyną mającą swoje zasady,nie była jakąś głupią laską jak Belinda wcześniejsza dziewczyna Landona!Uważasz,że chciał być z Jamie tylko na popis by pokazać innym,że może mieć każdą dziewczynę,a to jest nieprawda podążył za głosem serca! Szkoda,że w rzeczywistości nie ma takich chłopaków jak Landon po przemianie! :(

karinka_vip

Zgadzam się z Tobą.
Nie liczy się wygląd.
Dzięki Jamie, stał się innym, lepszym człowiekiem.
Zrozumiał co jest naprawdę ważne!
a Jamie jest naprawdę wyjątkowa, potrafiła uwierzyć w Landon'a..
A Belinda nie potrafiła nic sobą reprezentować. Ani wyglądem, ani wnętrzem.

ocenił(a) film na 7
don_key

Chyba nie wiesz oco chodzi w tym filmie = /// .
Jamie odmieniła Landona i właśnie o chodziło Gdyby wybrał Belindę ekranizacja nie była by taką piękna .

Karinka i Angelussia moją rację.

; ) .

ocenił(a) film na 7
don_key

Donkey? Zgadze się jesteś osłem.
[...]

ocenił(a) film na 5
don_key

Eee... ktoś tu chyba całkowicie nie zrozumiał przesłania filmu, albo jest całkowitym ignorantem... albo liczy się dla Niego tylko powłoczka człowieka. Była dziewczyna Landona miała mu do zaoferowania tylko swoje ciało i sex... nic więcej. Jamie natomiast dała mu całą siebie ze wszystkimi wadami i niedoskonałościami, ze swoimi dziwactwami, dała mu prawdziwą miłość i odkryła w nim Jego dobre cechy. Delikatność, dobroć, wrażliwość... wykopała to z najskrytszych zakamarków Jego duszy. W tym filmie chodziło o pokazanie piękna miłości, a nie piękna ludzkiego ciała. Chodziło o to, że każdy z nas ma szanse na prawdziwą miłość, bez względu jak wygląda. Jamie nudnawa? Dewotka? Ja tak nie uważam... każdy z nas powinien mieć w życiu swoje priorytety, Jamie chyba wybrała najlepiej jej największym priorytetem była wiara i Bóg. To Bóg dał jej siłę by walczyć, by być taką jaką była. A była piękną, pełną czułości, dobroci, bezinteresowności młodą kobietą. Jamie była takim aniołem, który zstąpił na krótki czas na ziemie by wskazać drogę Landonowi, by stać Jego gwiazdą prowadzącą Go w ciemności...

ocenił(a) film na 5
don_key

I chyba nikt nie powie, że aktorka grająca Jamie jest brzydka...
Podaje parę adresów do Jej zdjęć:
http://www.celebrity-exchange.com/celebs/photos27/mandy-moore-5.jpg

http://eur.i1.yimg.com/eur.yimg.com/xp/premiere_photo/20050906/03/3752557266.jpg

http://img012.photo.wangyou.com/files/2005/2/13/55685/200511318472710_l.jpg

http://www.brianbehrend.com/archives/images/mandymoore_saved.jpg

ocenił(a) film na 7
dajankaaa

Zalozyciel tego tematu tylko wykazal, ze nie ma juz na swiecie facetow takich jak Landon po przemianie :( Do cholery jasnej, ze tak powiem, czy wszystkim tylko chodzi o plastikowe lale bez mozgu, a nawet sex!!!! Powiem tylko, ze byla dziewczyna Landona nie byla brzydka i zrozumiala cos na samym koncu, ale jej zachowanie wczesniejsze bylo okropne!!! Jak postepowala wobec Jamie! A jezeli komus sie podoba taka wredna panienka to tylko wspolczuje! Pozdrawiam!!!

ocenił(a) film na 7
LeNa__

Jeszcze jedno Jamie byla ladna, nie widziales jej na przedstawieniu!!! Ona do szkoly i wogole chodzila tak ubrana i uczesana w kucyka oraz bez makijazu bo jej nie zalezalo na wygladzie! (W ksiazce to jest nawet lepiej opisane wiec polecam!!!) Ona byla wierna Bogu, i szczerze mowiac milo by bylo gdyby bylo wiecej takich ludzi jak ona...Pozdrawiam!!!

użytkownik usunięty
LeNa__

ej! to nie jest tak że jeśli komuś niezależy na wyglądzie to dlatego chodzi do szkoły w kucyk i bez makijarzu!! Mnie na przykład zależy trochę na wyglądzie ale mimo to nie maluje się doz szkoły i chodzię w kucyk bo tak wygodniej :D
Ale rzeczytwiście autor w ogóle nie zrozumiał filmu...
Książka to "Walk to remember", tak ? A jaki autor? Sprawdzę czy jest w bioliotece.... :D
Pozrawiam!!
PS. Masz racje Jamie, jako autorka, jest ładna. Ale w filmie ma początku chodzi tak samo ubrana zawsze więc nikt tego nie widział.... :)

ocenił(a) film na 5

Tytuł książki to"JESIENNA MIŁOŚĆ" Nicholasa Sparksa

użytkownik usunięty
dajankaaa

już wczoraj wieczorem to znalazłam ale dzięki.... :)
wystarczyło przejrzeć inny temat ... D

ocenił(a) film na 10
don_key

śmieszny jestes... zal mi Cie jezeli masz takie podejscie do życia i nie zrozumiales prawdziwego wątku!!

ocenił(a) film na 10
don_key

absolutnie sie z toba nie zgdadzamn...owszem ta jego byla dziwczyna byla ladna....ale w porownaniu z mandy to........Mandy jest napewno ladniejsza:)a ta dziwyczna jego byla to widac od razu jaka niezdara!!

ocenił(a) film na 10
don_key

HEJ O TO CHODZIŁO ŻEBY TA LASKA NIE WYGLĄDAŁA JAK TOP MODELKA. DZIĘKI TEMU ŻE WYGLĄDAŁA JAK ZWYKŁA PANNA FILM JEST TAKI FAJNY JAKI BYĆ POWINIEN