PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236114
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

PYTANIE do facetów

ocenił(a) film na 10

Czy chcielibyście przeżyć dokładnie taką miłość, jak Landon? Odpowiedź wydaję się prosta - T A K, ale czy napewno? Na przykład ja nie wiem, czy bym chciał przeżyć coś takiego, bo przecież po paru miesiącach ukochana umarłaby i nie wiem, czy bym to przeżył :(. Jeśli bym przeżył, to z uczucia potwornej pustki bym zwariował bez reszty :(.

ocenił(a) film na 10
Probek

Trudna sprawa. Myślę, że to kwestia duchowości, tego czy byś umiał nadal o niej pamiętać, pielęgnować ją w swoim umyśle, czuć ją (tak jak Landon powracając nad jezioro).

W związku z tym, niewątpliwie szczęśliwsza jest miłość Jamie - osiągnęła w swoim życiu wszystko to co zamierzała, nawet więcej. Umarła kochana, a to jest piękne.

Dla mnie piękne są słowa Jamie - "Tylko się we mnie nie zakochaj" - oddają całą tragedię, a za razem piękno tej miłości.

ocenił(a) film na 10
macu_3

Dla mnie szczeólne znaczenie mają słowa Jamie (...)*

Probek

szczerze to bym chciał i nie na ważne na którym byłbym miejscu (jamie czy landona)
naprawde

ocenił(a) film na 7
meryjan

chciałbym i bedę do tego dążył ;) Ale ogólnie podnosi mnie na duchu ten film i ta historia :) Pozwala chyba uwierzyć w pewne rzeczy jeszcze bardziej

pozdrawiam!

( własnie czytam książke ,,jesienna miłość" )