PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 236084
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

Szkołę uczuć oglądałem 2 lata temu na religii. Nie spodziewałem się niczego wielkiego, zresztą nic o tym filmie nie słyszałem. Od samego początku fabuła jest przewidywalna i schematyczna jak to przeważnie bywa w tego typu filmach. Gra aktorów słaba, za to muzyka w połączeniu z obrazem dość ładnie się prezentowała - jak na tego typu film. Obraz nie zrobił na mnie większego wrażenia, ale to nie znaczy, że jest żałośny, bo to po prostu film o miłości dwojga nastolatków, która ma nieszczęśliwy finał. Ujmę to w ten sposób - głęboka treść w błahej formie. Jak dla mnie 5/10.

ocenił(a) film na 10
Futures_claw

jak czytam takie komentarze jak Twój to coraz bardziej utwierdzam się z tym, że Polacy nie mają serca.

ocenił(a) film na 10
aaaaa

calkowicie
sie
zgadzam;/ .

ocenił(a) film na 5
erma55

Po prostu film jest bardzo banalny jakby na to nie spojrzeć i nie moge wyżej go ocenić. Widziałem inne piękniejsze, pełniejsze filmy o miłości i one mnie potrafiły chwycić za serce. A to że serce mam czy nie mam to już moja sprawa, choć myślę, że mam :) Ze swojej strony mogę polecić kilka obrazów jeśli tylko będziecie chciały - może wtedy mnie zrozumiecie.

ocenił(a) film na 10
Futures_claw

To jakie to śa np. tytuły :} pochwal się :D

ocenił(a) film na 5
bafiakb

Dracula (1992)
Love Story
Great Expectations
Cold Mountain
Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek
Romeo i Julia

tak na dobry początek.

ocenił(a) film na 2
aaaaa

Za to po przeczytaniu twojej wypowiedzi można wywnioskowac jedno - o filmach wiesz tyle co nic. Nie każdego musi zmuszac do płaczu byle Love Story - a niestety ten film jest zbyt wyidealizowany, przesłodzony i przewidywalny... Nawet aktorstwo jest słabe. Największym plusem jest tutaj chyba muzyka.

ocenił(a) film na 2
aaaaa

A żeby nie było - zwracam się do gosi 1992, nie do założyciela tematu ^^

ocenił(a) film na 5
Vash

Popieram użytkownika Vash. Nie wiem dlaczego ten film powstał skoro tego typu filmów jest multum. Muzyka była rzeczywiście fajna, ale reszta pozostawia dużo do życzenia. A przemiana głównego bohatera nastąpiła tak szybko - jakieś cudowne przemienienie...

ocenił(a) film na 10
Futures_claw

Tego typu filmów jest multum? Nie rozśmieszaj mnie. To jest film jedyny w swoim rodzaju, w życiu nie widziałam piękniejszego. A uwierz, że troche ich oglądałam. Nie umiesz dostrzec w nim tego, co miał Nam do przekazania. Może warto przeczytać książkę? Jest lepsza niż film :)

aaaaa

Nie widziałaś piękniejszego filmu? No właśnie... Bo ten film jest przesłodzony w każdym momencie... Cukierkowa otoczka pasuje do miernej gry aktorów... I tak jak powiedziane wielokrotnie-muzyka tylko trzyma poziom...
Tyle osób (nastoletnich!) sie nim zachwyca, a naprawde nie ma czym:/

użytkownik usunięty
aaaaa

Gochaaa, robisz sobie jaja,tak? "To jest film jedyny w swoim rodzaju", taaak, rzeczywiście, to jedyny film o zakochanych, których spotyka nieszczęście i jedno z nich choruje na śmiertelną chorobę."Nie umiesz dostrzec w nim tego, co miał Nam do przekazania"-hmmm..., poczekaj...może się uda...niestety, ja też nie dostrzegam jakiegoś głębszego przekazu. A skoro nie widziałaś piękniejszego filmu to albo widziałaś ich bardzo mało, albo lubujesz się w głupiutkich, banalnych opowieściach.

ocenił(a) film na 10

Nie robię sobie jaj. To jest moje zdanie, a o gustach się nie dyskutuje. Może dla Ciebie to, że ktoś jest śmiertelnie chory jest czymś przesłodzonym i głupim. Gratuluję osobowości.
Skoro Cię nie poruszył, to Twoja sprawa. Pozostaje mi tylko myśleć, że jesteś zgorzkniałym i niekochanym człowiekiem. Naprawdę bardzo współczuję.

użytkownik usunięty
aaaaa

Więc Twoim zdaniem każdy film, który jest o śmiertelnej chorobie, musi być dobry? "Gratuluję osobowości"- nie znasz mnie, więc oszczędź sobie tego typu sformułowań. "Pozostaje mi tylko myśleć, że jesteś zgorzkniałym i niekochanym człowiekiem"- nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz, wierz mi.
Zapoznałam się z twoim profilem.
High School Musical-10
High School Musical 2- 10
Księżniczka na lodzie-10
American Pie, czyli sprawa dowcipna -10
Idealny facet-10
Lizzie McGuire-10
Tak, to prawda... O gustach się nie dyskutuje...