Co?! Bardzo dobry! Wyższy niż ludzie honoru? Żal mi was!!!! Nie znacie się chyba. Przypadkiem odpaliłem na TVP dziś i tylko omg. Ja rozumiem jakby ona sie wkur*iła i ich chciała zabić, albo by się zabiła to fakt, film godny podziwu, ale tak? Thriller dla dzieci, ja takie rzeczy, prowokacje olewam, trzeba znać granice i nauczyć się radzić sobie z tym. Pozdro xD
No tak. Gust, gustem, ale przyznaj że film nie jest jakiś super zarąbisty, a mimo to ma wysoką ocenę.
Dręczenie psychiczne i fizyczne w szkole to dość powszechny problem który się nasila. Widać mało czytasz i nie dociera. Człowiek w takim wieku nie potrafi często sobie radzić tak po prostu jak to powiedziałeś. Nie jest przygotowany na takie ataki i popada w depresje. Presja grupy, chęć bycia akceptowanym itp. Film jest na prawde dobry, a przy tego typu produkcji moznaby sie czepiac gry aktorskiej. Tutaj jest ona na przyzwoitym poziomie.
Tutaj to ty się mylisz. Otóż ja jestem w podobnym wieku co ta ofiara. I również mam ziomala, który próbuje mnie prześladować, próbuje, bo ja na to sram.
Właśnie. Chodzi o to, że np. dla ciebie może być beznadziejny, dla mnie średni, a dla innych rewelacyjny, a skoro ma taka wysoką ocenę to musi w nim coś być.
A mnie film się podoba bo pokazuje faktycznie co dzieje się w szkole. I to nie znaczy że zaraz jak ktoś ma problem to się zabija albo kogoś tak jak sugerujesz, niektóre osoby latami mają problem i jakimś cudem go wytrzymują. Bo to prawda że wystarczy podpaść jednej nie tej osobie co trzeba i masz przerąbane, sama miałam taką sytuację jak gryzłam się za lat szkolnych, czyli w sumie nie tak dawno z byłą mojego narzeczonego. Nic nie dawały rozmowy z nią ani moje ani mojego lubego, musiała się zemścić i tyle i mała z sobą armię wiernych koleżaneczek. Tyle że mnie, co bohaterkę nie spotkało, raz jej koleżanki pobiły. Ale jakoś się w końcu uspokoiły, nie dałam im ani chwili odczuć że sie ich boję ani nic takiego. Jeżeli ktoś nie umie tego chociażby dobrze udawać, a najlepiej jak na prawdę to czuje to nie załamie się ani nic i wszystko z czasem się uspokoi. Bo tak zachowują się jedynie słabe jednostki "silne" w grupie. Jak ktoś jest słaby to w końcu spałzuje .
żal mi Cię PabloAbruzzi ale z drugiej strony nie dziwne bo najwyraźniej nie zrozumiałeś do końca tego filmu i przesłania które za sobą niesie.jesteś w podobnym wieku co bohaterka więc też nie dziwne że tak ten film odbierasz.
Ja Cie nie obrażam ziom. Więc słówka typu "Żal mi cie" mógłbyś sobie darować. Wprawdzie film jako przesłanie może i spełnia role, ale poziom aktorstwa i scenario stoi na niskim poziomie, a mimo iż może jesteś starszy ode mnie to nie znaczy że ja od razu na niczym się nie znam.
Zgadzam się. Jest to forum dyskusyjne, a jak sama nazwa mówi uczestnicy wygłaszają różne poglądy. Można już się domyślić, że obrażanie nie jest na miejscu.
jak dla mnie osoby które kłócą się o nic czyli o to że jeden probuje udowodnic cos drugiemy, tylko dlatego, że ma innye poglady, jest żałosne. Swietnie mozemy zaopserwowac ta sytuacje na forum step up 3d gdzie ludzie kłucą sie masakrycznie.
jeżeli chodzi o film to jest świetny, oczywiście ja tak uważam i szanuję osoby ktore uwazaja inaczej. Swietna fabula, pokazuje dramat tej dziewczyny, a w ogle Alexa Vego jest, jak dla mnie, świetną aktorką i specyficznym wyrazie twarzy... to moje zdanie i naprawde nikt mnie nie obrazi piszac "a mi sie nie podoba dalem 1/10" to spoka ale jesli od razu naskakuje z gadką "żal mi was ze wam sie podoba on" to jeuz inna sparawa. Polska jest wolnym krajem, tz. demokratycznym i każdy może pisać co chce jeśli tylko nie obraza innych.
Dziekuje...:P
sam w temacie napisałeś 'żal mi was' więc też powinieneś sobie darować.
A tak poza tym nie mam najmniejszego zamiaru Cię obrażać bo nie po to tu jestem i szanuję poglądy innych
koncowka byla dobra jak ta dziewczyna WRESZCIE sie postawila.... wiem ze sie bala itp ale nie rozumiem czemu tacy ludzie nie umieja sie postawic sami, albo powiedziec odrazu mamie, przyjaciolce itd... film ni ejest jakims cudem ale pokazuje prawdziwy klimat szkoly tzn jakie potrafia byc dziewczyny
I dała się tyle razy zrobić za przeproszeniem w ch*ja, że szok!! Ja bym może raz się dał, a nie non stop.