PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176688}

Szkolny terror

Odd Girl Out
2005
6,8 3,6 tys. ocen
6,8 10 1 3578
Szkolny terror
powrót do forum filmu Szkolny terror

Reagujmy!

ocenił(a) film na 7

Zachęcony wysoką średnią ocen obejrzałem ten film na jedynce. Zachwycony nie byłem ale w sumie podobał mi się. Na moją ocenę nie bez wpływu pozostaje fakt, że jest to produkcja telewizyjna, ze znacznie mniejszym budżetem niż kinówki. Traktuję go jako przestrogę. Podobna historia mogła zdarzyć się wszędzie, także w Polsce. Jeżeli mamy do czynienia z przemocą fizyczną lub psychiczną dzieci względem innych dzieci, reagujmy! Bo skutek może być bardziej tragiczny niż w filmie. 7/10

galladorn

no jasne że temat jest jak najbardziej na czasie! w obecnej erze wszechobecnych mediów cyberterror staje sie coraz bardziej wyrafinowany...a niechlubny prym wiodą tu niestety często gimnazjaliści a potem tłumacza się że "to taki głupi wiek"...ale to nie jest żadne wytłumaczenie!

ocenił(a) film na 7
moniczka_28

Racja. Cyberprzemoc może zranić w nie mniejszym stopniu niż przemoc fizyczna czy słowna. Często tak jest, że rodzice albo nie chcą/nie mają czasu/nie potrafią (bo mają kłopoty z obsługą komputera) kontrolować swoich dzieci.

galladorn

dlatego ja nienawidze gimnazjalistów...

ocenił(a) film na 7
moniczka_28

Ja wolę nie generalizować. Każdy z nas był kiedyś w gimnazjalnym wieku, z tą różnicą, że za moich czasów nie było gimnazjów.

galladorn

ja też byłam w gimnazjalnym wieku ale mi tak nie odp.....ło jak teraźniejszym gimnazjalistom...

ocenił(a) film na 7
moniczka_28

Mi też nie. Ale po przeprowadzce do nowej podstawówki trochę wycierpiałem od siódmo i ósmoklasistów. Przemoc w szkołach nie jest zjawiskiem nowym.

galladorn

racja- a w 2006 roku taka 14-letnia Ania z gimnazjum w Gdańsku popełniła samobójstwo bo koledzy molestowali ją i uwiecznili zajście telefonem komórkowym-wcale się jej nie dziwię!

ocenił(a) film na 6
galladorn

Racja, film taki sobie i zakończenie typowo amerykańskie, ale temat warty poruszenia, i za to 6/10.

buszasz

Może i tak, ale było dobre. Pokazywało, że można się przeciwstawić oprawcom. Myślałam, że skończy się tak, że Vanessa umrze. To by było "mocniejsze" zakończenie filmu dla dorosłych, ale dla widzów w wieku bohaterek uważam, że takie, jakie było, było dobre. Daje im nadzieję. I dobrze.

ocenił(a) film na 6
galladorn

takie dziewczyny są w kazdym polskim liceum czy technikum, dzisiejsze realia.. nikt nie reaguje..

ocenił(a) film na 7
edyta666

Niestety, ludzie przytomnieją najczęściej wtedy kiedy dochodzi do tragedii