PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75183
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

Baaardzo słaby

ocenił(a) film na 1

Wątek mglisty i nie jasny. Film w scenerii ciemnej, ponurej i smutnej - idealny, żeby dostać
depresji na zimę. Pierwszy raz miałam ochotę wyjść z kina...

kaiya30

przez 1:30 nie wiadomo co się dzieje, fabuła powolna, dziwna, jakoś do mnie nei przemówił ten film

ocenił(a) film na 8
steepien

też się zdziwiłem. w końcu to realistyczny film o szpiegach. wszystko powinno być podane na tacy, a tu tajemnica, jakieś niedomówienia, intryga i nikt nic nie wie. nie tak działa wywiad przecież.

artsutaraz

każdy ma prawo do wyrązania swojego zdania przez ironię, dla mnie do bani, usnąć można i nie chodzi o to że tak wyglada wywiad, a o to że scenariusz do bani.

ocenił(a) film na 8
steepien

znam seriale, w których do 7-8 odcinka w sezonie nie widać jeszcze zawiązania akcji, a potem nagle wszystkie wątki łączą się w jedną całość. nie wiem, czy to świadczy o złym scenariuszu. bez tego nie byłoby tajemnicy i zaskoczenia,ale to chyba jasne. przypomnij sobie usual suspects,tam też był słaby scenariusz?

ocenił(a) film na 10
steepien

Akurat scenariusz jest b dobry wszystko się łączy ważny jest każdy szczegół. Mamy tutaj typową dokładnie zaplanowaną układankę.

ocenił(a) film na 8
artsutaraz

Film jak najbardziej realistyczny. Właśnie tak działał wywiad w latach 70-tych i 80-tych. Było więcej intrg i podchodów a mało pościgów i strzelanin.

ocenił(a) film na 8
kaiya30

film jak najbardziej nie dla każdego. Wzbudza skrajne emocje - albo się go kocha albo nienawidzi. Wróć do niego za parę lat, może wtedy dostrzeżesz, to co umknęło ci podczas seansu.

ocenił(a) film na 5
kaiya30

jedyne co było dobrego w tym filmie, to muzyka. za długi, każda minuta ciągnie się w nieskończoność, nudny, bez żadnej akcji, niemal jak dokumentalny. na pewno nie dla mnie...