PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=575916}

Szpieg

Tinker Tailor Soldier Spy
2011
7,1 75 tys. ocen
7,1 10 1 75184
7,4 59 krytyków
Szpieg
powrót do forum filmu Szpieg

Firth bardzo, ale to bardzo zawiódł mnie w tym filmie. Po jego popisowym 'Jak Zostać Królem ' , gdzie do roli był wprost stworzony, nastąpił ten nieszczęsny ' Szpieg ' gdzie mnie nie zachwycił, a nawet przeciwnie, powiedziałabym, że słabo mu poszło. Oldman zdecydowanie pobił go na głowę, co z jednej strony mnie cieszy, a z drugiej martwi, bo sama uwielbiam Garego, ale patrząc na Colina miałam wrażenie, że tak jakby sobie odpuścił. Wiem, że miał tam nie za dużą rolę, ale jednak liczyłam na coś więcej.

FanHelenyBonhamCarter

Osobiście nie porównywałbym tych dwóch ról. W "Jak zostać królem" Firth grał główną rolę. Tutaj
<spoiler> mimo iż finalnie to on właśnie był postacią, wokół której toczyła się akcja, to nie odgrywał on znaczącej roli w tym filmie. <spoiler>

.Podczas seansu można było go zobaczyć zaledwie kilka razy. Oldman był cały czas w centrum i to na jego postaci skupiła się uwaga reżysera. Jak dla mnie film był bardzo dobry. Fakt, jestem osobą, która na każdym filmie koncentruje się maksymalnie na obrazie a to w tym tym filmie jest niezbędne ze względu na liczne retrospekcje i nieliniowość fabuły.

ocenił(a) film na 8
Sleeper1988

Zastanawiałam się nad tym i stwierdziłam, że może rzeczywiście Colin miał zbyt małe pole do popisu. Oldman na szczęście stanął na wysokości zadania i był świetny, z tym chyba wszyscy się zgodzą.